Kievul anunţă arestarea unui grup de „sabotori” în estul Ucrainei

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au anunţat, sâmbătă, că au arestat un grup de 15 sabotori şi au interceptat arme în regiunea Lugansk (est), lângă frontiera cu Rusia, informează AFP.

05 apr. 2014, 18:36
Kievul anunţă arestarea unui grup de „sabotori” în estul Ucrainei

Grupul de sabotori plănuia să atace joi, 10 aprilie, o clădire administrativă locală şi să „sperie populaţia” cu arme şi explozibili, potrivit Agerpres.

Citeşte şi EASA recomandă evitarea zborurilor în spaţiul aerian de deasupra Crimeii

Serviciile de securitate ucrainene au precizat că au interceptat 300 de arme de atac, un lansator de grenade şi diverse tipuri de grenade. Nu s-au oferit alte detalii, cum ar fi eventuala origine sau afilierea politică a grupului.

Citeşte şi Viktor Ianukovici din „exil”: Alegerile din 25 mai vor duce la DEZINTEGRAREA UCRAINEI

Regiunile estice ale Ucrainei, apropiate de Rusia şi populate de numeroşi rusofoni, au cunoscut tensiuni după prăbuşirea, la sfârşitul lui februarie, a regimului preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici, în urma unor ample manifestaţii pro-europene. Unele regiuni au evocat posibilitatea de a organiza referendumuri asemănătoare celui din Crimeea, nerecunoscut de puterea de la Kiev şi de Occident, dar care s-a soldat cu alipirea peninsulei la Rusia.