Kievul denunţă prezenţa a 7.500 de soldaţi ruşi în estul Ucrainei

Ministrul apărării ucrainean, Stepan Poltorak, a denunţat sâmbătă prezenţa a 7.500 de soldaţi ruşi în estul Ucrainei, unde forţele armatei ucrainene se luptă cu rebelii separatişti proruşi, transmite AFP.

22 nov. 2014, 08:55
Kievul denunţă prezenţa a 7.500 de soldaţi ruşi în estul Ucrainei

Prezenţa a 7.500 de reprezentanţi ai forţelor armate ruse pe teritoriul ucrainean este un factor care ne împiedică să stabilizăm rapid situaţia din ţara noastră”, a declarat Poltorak, în timpul unei întâlniri cu ataşaţi militari străini la Kiev.

Pe de altă parte, patru soldaţi ucraineni şi un civil au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, potrivit Statului major al operaţiunii armatei ucrainene în estul ţării.

De asemenea, 10 militari ucraineni au fost răniţi în acţiunile desfăşurate de forţele rebelilor proruşi.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii Lugansk a anunţat, la rândul său, moartea unui bărbat în vârstă de 60 de ani în urma tirurilor de mortieră din oraşul Zolot.

De la începerea conflictului armat din estul Ucrainei, la jumătatea lunii aprilie, şi-au pierdut viaţa circa 4.300 de persoane, dintre care 1.000 după acordul de încetare a focului semnat la începutul lui septembrie, la Minsk, de către guvernul ucrainean şi reprezentanţii separatiştilor proruşi.