Kim Clijsters a pierdut în turul doi la US Open şi a pus capăt carierei sale

Jucătoarea Kim Clijsters (29 WTA) a pierdut, miercuri, cu scorul de 6-7 (4), 6-7 (5), meciul disputat cu britanica de 18 ani Laura Robson (89 WTA), în turul doi al US Open, competiţia favorită a sportivei din Belgia, care şi-a încheiat astfel prodigioasa carieră la simplu.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 08:55
Kim Clijsters a pierdut în turul doi la US Open şi a pus capăt carierei sale

Clijsters, în vârstă de 29 de ani, anunţase de mai multă vreme că US Open, competiţie pe care a câştigat-o de trei ori, va fi ultimul său turneu din carieră. Eliminată după numai două meciuri la simplu, belgianca va continua concursul pe tabloul de dublu şi pe cel de dublu-mixt.

„Pare locul perfect să te retragi, dar aş fi vrut să nu fie astăzi. Am dat tot ce a fost mai bun astăzi, dar nu a fost suficient ca să câştig. Dar mai joc la dublu şi la mixt. De când am revenit, a fost o extraordinară aventură pentru mine, pentru echipa mea şi pentru familia mea, totul a meritat”, a declarat Clijsters în interviul de pe terenul Arthur Ashe.

Clijsters s-a retras prima dată în mai 2007 pentru a se căsători şi pentru a face un copil. După ce a realizat tot ce şi-a propus, jucătoarea belgiană s-a întors pe terenul de tenis la 10 august 2009, în turneul de la Cincinnati. Clijsters a ajuns până în sferturile de finală, fază în care a pierdut în faţa Dinarei Safina, numărul 1 WTA atunci. Apoi, Kim s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Toronto, unde a pierdut în faţa Jelenei Jankovici din Serbia.

Deoarece jucase numai două turnee în 2009, faţă de minimum trei, jucătoarea din Belgia nu a primit o clasare în ierarhia profesionistă, aşa că a mers la US Open fără loc WTA, dar cu un wild-card. Clijsters a câştigat openul american de o manieră categorică, reeditând performanţa din 2005. A urmat apoi al treilea trofeu la US Open în 2010 şi triumful de la Australian Open în 2011.

În total, în cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee de simplu şi 11 de dublu, acumulând 24,4 milioane de dolari din tenis. Ea a ocupat locul 1 WTA în 2003, 2006 şi 2011.

Clijsters spune că după retragere se va dedica mai mult familiei şi în special fiicei sale Jade (4 ani) şi se va ocupa de sprijinirea tinerilor jucători de tenis.