Kim Jong Un ar avea din nou probleme de sănătate

Japonia are suspiciuni cu privire la sănătatea dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, după luni de zile în care au fost făcute speculaţii despre starea sa.

RomaniaTV.net
28 iun. 2020, 08:27
Kim Jong Un ar avea din nou probleme de sănătate

Ministrul Apărării, Taro Kono, a dezvăluit preocupările ţării sale în cadrul unei conferinţe de presă, joi, la 70 de ani de la începerea războiului din Coreea.

„Avem ceva suspiciuni cu privire la sănătatea lui”, a spus Kono, potrivit The Sun.

Ministrul Apărării japonez a explicat că au existat „mişcări foarte ciudate” în Coreea de Nord, care se datorează faptului că Kim „încearcă să nu se infecteze”. El a adăugat că virusul se „răspândeşte în toată ţara”. Coreea de Nord a susţinut constant că nu a înregistrat un singur caz de virus, dar experţii străini sunt extrem de sceptici.

La începutul acestei săptămâni, Coreea de Nord şi-a suspendat planurile ce vizau acţiuni militare împotriva Coreei de Sud, a declarat presa de stat a ţării.

Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni a Comisiei Militare Centrale a ţării, care a fost prezidată de Kim. Cu o săptămână mai devreme, sora lui mai mică, Kim Yo-jong, a ameninţat cu o acţiune militară nespecificată – la scurt timp după ce a dat ordin să arunce în aer un birou comun de legătură.

Citeşte şi Televiziunea de stat din Coreea de Nord, imagini inedite cu Kim-Jong-un după ce lunile trecute s-a zvonit că dictatorul a murit VIDEO