Kim Jong Un, filmat în timp ce plângea în batistă. Liderul nord-coreean roagă femeile din țara lui să facă mai mulți copii

Kim Jong Un a fost filmat la un eveniment în timp ce suspina și plângea în batistă. Motivul? Liderul nord-coreean consideră că în țara lui se nasc tot mai puțini copii.

06 dec. 2023, 16:30
Kim Jong Un, filmat în timp ce plângea în batistă. Liderul nord-coreean roagă femeile din țara lui să facă mai mulți copii

Kim Jong Un a fost filmat plângând în timp ce face apel la femeile din Coreea de Nord să aibă mai mulți copii și să îi crească pentru a iubi statul autoritar.

Citește și Ce a făcut Nicolae Ciucă de ziua lui. Liderul PNL a vizitat un centru de copii din Ilfov

Liderul le-a cerut femeilor să nască ”de dragul partidului și țării”.

Imaginile au făcut înconjurul lumii și au fost surprinse la un eveniment pentru mame, organizat la Phenian și în care s-a discutat despre scăderea natalității din țară, potrivit NewsSky.

De altfel, Kim Jong Un a cerut să se facă eforturi pentru a modifica scăderea ratei natalității din țară, punând accent pe faptul că situația ar trebui să fie ca o ”grijă a tuturor gospodăriilor”.

”Prevenirea scăderii natalității este sarcina care trebuie gestionată”

„Prevenirea scăderii natalității și îngrijirea bună a copiilor sunt toate sarcinile noastre din gospodărie pe care trebuie să le gestionăm în timp ce colaborăm cu mamele”.

Te-ar putea interesa Sondaj surprinzător în lumea politică: Klaus Iohannis, cel mai notoriu om politic din România, urmat de Gabriela Firea. Cine se află pe locul trei

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație estimează că, începând cu 2023, rata fertilității sau numărul mediu de copii născuți de o femeie în Coreea de Nord a fost de 1,8, pe fondul unei scăderi extinse a ratei în ultimele decenii.

Rata fertilității rămâne mai mare decât în cazul unora dintre vecinii Coreei de Nord, care se confruntă cu o tendință descendentă similară.