Kim Jong Un închide frontiera cu China

Noul conducător nord-coreean închide ermetic ţara. Kim Jong Un este hotărât să împiedice cu orice preţ, chiar şi cu cel al sângelui, emigrarea. Potrivit analiştilor, fiul lui Kim Jong Il instaurează un regim mai dur decât cel al tatălui său.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 17:10
Kim Jong Un închide frontiera cu China

La două zile de când Kim Jong Un a fost declarat Lider Suprem în Coreea de Nord, trei nord-coreeni au fost împuşcaţi la frontieră. Aceştia încercau să traverseze un râu îngheţat de la graniţa chineză.

Întâmplarea a fost povestită de către cei care îi aşteptau pe malul chinez. În zonă au fost amplasate şi mine. Controalele la frontieră sunt acum draconice, funcţionarii corupţi au fost înlocuiţi, iar chinezii şi-au suplimenmtat şi ei efectivele de grănicieri.

Asta pentru că Beijingul nu mai vrea clandestini care să îl plaseze sub focul criticilor occidentale, fără să aibă vreun beneficiu economic. China trimite înapoi nord-coreenii capturaţi pe teritoriul lor, iar odată ajunşi în ţară, aceştia sunt trimişi în câmpuri de re-educare, unde sunt torturaţi.

Cu toate acestea, mii de locuitori ai Coreei de Nord îşi riscă viaţa la frontiera chineză, cei mai mulţi dintre ei sperând că vor ajunge în Coreea de Sud şi vor avea parte de un trai mai bun.