Kitul de urgenţă pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

Dacă te infectezi cu coronavirus și prezinți simptome, este foarte posbil să fii nevoit să te tratatezi singur, acasă. Asta, dacă suferi de o formă ușoară a bolii. Iată care este kitul de urgență pe care să-l ai la îndemână dacă vei fi vreodată nevoit să te îngrijești la domiciliu.    
Filip Stan
13 apr. 2020, 05:40
Kitul de urgenţă pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

COVID-19. Cum majoritatea cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 sunt ușoare și cum spitalele sunt pline ochi cu bolnavi în stare gravă, este foarte posibil ca în curând persoanele care suferă de o formă moderată a bolii să fie nevoite să se îngrijească singure. Motiv pentru care ar trebui să avem pregătit un kit de urgență care să conțină medicamentele necesare, dar și anumite dispozitive sau echipamente medicale. Jurnalișii de la The Wall Street Journal au vorbit cu mai mulți medici și, în urma interviurilor realizate, au întocmit o listă cu sugestii și sfaturi despre setul ideal de îngrijire la domiciliu împotriva Covid-19.

SIMPTOME CORONAVIRUS. Pierderea mirosului şi a gustului, posibile semne

Din kitul de urgență pe care oricine ar trebui să-l aibă în casă nu trebuie să lipsească produsele de curățenie și igienizare a locuinței, produse și materiale de protecție care să prevină răspândirea virusului și la alți membri ai familiei și câteva medicamente.

În orice locuință ar trebui să se regăsescă la loc de cinste, în această perioadă, o sticlă cu clor, una cu înălbitor de rufe pe bază de clor, un dezinfectant pe care să-l folosești când speli pe jos și unul pentru diferite alte suprafețe. Dacă vei fi nevoit să ai grijă de o persoană bolnavă trebuie să fii foarte conștient de faptul că o curățenie lună în întreaga locuință, îi va feri pe ceilalți membri ai familiei de îmbolnăvire. Evident, persoana infectată cu Covid-19 va trebui izolată într-o încăpere din care să nu iasă decât pentru a merge la toaletă, recomandă David Buchholz, director medical principal la Universitatea Columbia din Irving Medical Center. După ce bolnavul a folosit toaleta, aceasta trebuie foarte bine dezinfectată. Atenție mare la mânerul ușii, la butonul vasului de toaletă, robinetul de la chiuvetă și cadă și la toate celalalte obiecte pe care bolnavul le-ar fi putut atinge. De asemenea, trebuie să-ți refaci stocul de detergent de rufe și săpun cu care să te speli bine pe mâini.

Produse și materiale de protecție care previn răspândirea virusului

Pe lângă produsele de curățenie, va trebui să fim „echipați” și cu produse și materiale de protecție. Măști de protecție

David Buchholz, director medical principal la Universitatea Columbia din Irving Medical Center a declarat, potrivit adevarul.ro, că pacienţii trebuie să poarte o mască de protecție oricând pleacă din camera lor, iar aceste plimbări ar trebui să fie limitate – cu alte cuvinte, doar „excursii la baie“. Oricine intră în cameră trebuie să poarte, de asemenea, protecție la nas și gură. O mască chirurgicală simplă este recomandată pentru uz casnic, dar având în vedere deficienţele, puteţi improviza cu o eşarfă legată în jurul feţei, spune dr. Buchholz. Ideea este să menţineţi nasul şi gura bine acoperite, pentru că „dacă persoana bolnavă are o tuse sau un strănut neaşteptat, este posibil să nu vă puteţi feri destul de repede“. Dacă ești bolnav, este absolut obligatoriu să porți mască de protecție la gură și nas atunci când părăsești camera, dar și când intră cineva la tine în camerră, de exemplu persoana care te îngrijește. Nu uita că în momentul în care tușești sau strănuți virusul din stropii de salivă poate contamina totul în jur.

Citeşte şi Tratament CORONAVIRUS. Un medic francez a găsit leacul. Pacient: „După cinci zile sunt mai bine”

Mănuși din latex

Persoana care îngrijește un bolnav infectat cu coronavirus va avea nevoie de mănuși chirurgicale sau din latex atunci când atinge suprafețe și obiecte ce au fost atinse înainte de pacient. De asemenea, veţi avea nevoie de mănuşi, din cauciuc sau din latex, și când intraţi în camera în care este îngrijit cel bolnav sau când curăţaţi. Foarte importantă este și protejarea ochilor cu o vizieră din plastic sau niște ochelari simpli de protecție.

Produse de igienă

De asemenea, trebuie să ai în casă dezinfectant pentru mâini, perie de unghii, prosoape de hârtie, șervețele. Folosirea regulată a săpunului pentru mâini este, de asemenea, crucială. „Nu pot sublinia suficient cât este de importantă igiena mâinilor: spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun şi ştergerea suprafeţelor atinse“, spune dr. Chun. Ea recomandă o perie de unghii cu care femeile să se frece sub unghii.

Prosoape de hârtie și șervețele de baie

În cazul în care baia este folosită de mai multe persoane, bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţă în loc de un prosop de mâini, spune dr. Buchholz. Ţineţi şerveţelele de baie separate de toate celelalte. Şi membrii sănătoşi ai familiei ar trebui să-şi scoată obiectele de toaletă din spaţiul comun. „Periuţele de dinţi nu trebuie să fie una lângă cealaltă“, mai spune el.

 

DailyBusiness
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Senatorul POT acuzat că a mințit în CV a ajuns în faţa instanţei! Ce datorii neachitate are parlamentarul demisionar ce a ajuns la PSD
Capital.ro
Victorie pentru Elena Udrea! Judecătorii au luat decizia: Faptele au fost...
Playtech.ro
România se topește la 40 de grade! Cod portocaliu de caniculă în aproape toată țara
DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Adevarul
Orașul din România ocolit de străini în anii '90: „Pe hărțile turistice europene, în dreptul lui este capul de mort”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Ajutor pentru facturi. Când vin cardurile de energie și cine le primește
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul morții lui Diogo Jota! Acum s-a aflat care a fost, de fapt, cauza accidentului
Cancan.ro
Adevărul despre moartea tatălui lui Nicușor Dan. Președintele l-a înmormânat în secret
Playsport.ro
O nouă meserie a apărut, iar firmele sunt disperate să-i angajeze: „Sunt plătit să repar toată ziua greșelile făcute de...
Capital.ro
Doliu în fotbal! A murit unul dintre cei mai emblematici jucători ai Generației de Aur
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
Șefa s-a urcat pe ea și a sufocat-o. Sfârșit tragic pentru angajata de 26 de ani dintr-un supermarket
Ce i-a spus regretatul Mihai Leu lui Titi Aur, de pe patul de spital: „Era într-o rezervă, având-o alături pe soția sa, Anna. Când am intrat la el, deși fizic se vedea că nu este bine, era optimist”
MediaFlux
EXCLUSIV PAPARAZZI. Doamna Borsec cară peste 150.000 de sticle cu apă minerală și nici nu le simte. Sofia Crețu-Hu poartă accesorii și bijuterii de peste o sută de mii. De euro!
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Coreea de Nord a inaugurat cu fast un mega-resort pe litoral, dar turiștii străini lipsesc