Klaus Iohannis a declarat că situaţia achiziţionării corvetelor va fi discutată în CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că la şedinţa CSAT de marţi se va discuta inclusiv despre achiziţionarea corvetelor, după ce Guvernul a abrogat Hotărârea Executivului precedent, spunând că nu crede că sunt "probleme" în acest domeniu.

RomaniaTV.net
17 mart. 2017, 12:04
Klaus Iohannis a declarat că situaţia achiziţionării corvetelor va fi discutată în CSAT

„Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranţă asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT”, a spus preşedintele, întrebat despre situaţia corvetelor.

Iohannis a spus însă că în CSAT nu se va discuta acum despre solicitările de desecretizare a protocoalelor dintre SRI şi Ministerul Public, explicând că nu a fost făcută o solicitare în acest sens. El nu a dorit să spună care este părerea lui asupra subiectului: „Nu pot să vă răspund aşa, pauşal”.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Hotărârea privind corvetele dată de Cabinetul Cioloş anul trecut a fost abrogată şi a dat asigurări că acestea vor fi construite tot în România, în urma unei noi negocieri, după ce procedura va fi avizată de Parlament, exprimându-şi speranţa că în a doua jumătate a anului să fie semnat un contract avantajos pentru construirea corvetelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în şedinţă, în 21 martie, de la ora 11.00, pe agenda reuniunii aflându-se programul de înzestrare a Armatei şi mandatul României la summit-ul NATO de la Bruxelles.

 

viewscnt