Klaus Iohannis a discutat despre modificarea legilor justiţiei cu şeful europenilor ALDE

Klaus Iohannis a primit, vineri, la Cotroceni, o delegaţie condusă de preşedintele Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Hans van Baalen, în cadrul întrevederii având loc discuţii despre modificarea legilor justiţiei.

18 mai 2018, 12:10
Klaus Iohannis a discutat despre modificarea legilor justiţiei cu şeful europenilor ALDE

Pe agenda întâlnirii s-au aflat demersurile majorităţii parlamentare din România de a modifica legile justiţiei, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, recentele discuţii despre introducerea unui prag privind abuzul în serviciu, modificarea cadrului legal de organizare şi funcţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor, precum şi teme europene de interes comun„, transmite Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, şi cu această ocazie, convingerea profundă că România va continua să aibă un stat de drept funcţional, o garanţie în acest sens fiind dorinţa cetăţenilor de a merge înainte şi de a nu face paşi înapoi.

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, dezbate şi votează, în această sesiune parlamentară, modificările aduse Codului penal, Codului de procedură penală şi a Codului de procedură civilă.