Klaus Iohannis a eliberat luni din funcţie mai mulţi judecători

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de eliberare din funcţie pentru mai mulţi judecători ca urmare a pensionării, printre care se numără Mariana Ghena, membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

03 ian. 2022, 12:57
Klaus Iohannis a eliberat luni din funcţie mai mulţi judecători

Iohannis a semnat pensionarea judecătorilor Corina Corovei (judecător cu grad profesional la Judecătoria Turda), Mariana Ghena (judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii), Marta-Carmen Vitos (judecător la Curtea de Apel Cluj).

Preşedintele a semnat, de asemenea, decretele privind eliberarea din funcţie ca urmare a pensionării pentru judecătorii Jeni-Simona Mărginean-Matei (Judecătoria Cluj-Napoca), Olimpia-Elisabeta Cunicel (preşedintele Judecătoriei Orşova), Cătălina Neacşu (Tribunalul Constanţa), Maria-Ştefania Pavel (Tribunalul Maramureş), Toma-Florian Ciorgodă (delegat la Tribunalul Bucureşti), Constanţa-Mariana Vârşescu (Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti), scrie Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul marcării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, în care îşi exprimă încrederea că UE va continua să se dezvolte şi să răspundă activ la provocările pe care digitalizarea şi schimbările climatice le generează în lume.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „Klaus Iohannis nu mai are încrederea românilor. Nouă din zece nu îl mai cred nici dacă ne spune că e anul 2022”

El afirmă că aderarea la UE a ancorat ţara noastră în spaţiul european de democraţie şi valori, un ideal care a devenit realitate prin sacrificiul celor care au luptat în Decembrie 1989.

„În acel moment crucial al istoriei noastre, românii au cerut la unison libertate, drepturi fundamentale, domnia legii şi democraţie. Dobândirea statutului de membru al Uniunii Europene a concretizat un parcurs ales de cetăţeni în mod asumat şi fără ezitare. Drumul european rămâne în mod legitim singura opţiune de prosperitate, stabilitate şi dezvoltare pe termen lung a României”, spune Iohannis.

Preşedintele consideră că beneficiile aduse cetăţenilor şi societăţii prin aderarea la UE sunt concrete şi înseamnă îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi, în timp ce România contribuie şi ea, ca stat membru, la consolidarea şi întărirea Uniunii Europene.

Citeşte şi: Scandal în lumea justiției! Magistrații care pozează în ‘victime’, demascați de Inspecția Judiciară


loading...
Partenerii noștri