Klaus Iohannis a fost sunat de premierul Irlandei pentru a-i cere ajutorul cu privire la forţa de muncă sezonieră

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 22:38 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 22:39 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a purtat o convorbire telefonică cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, la iniţiativa părţii irlandeze. Discuţia a vizat măsurile adoptate în contextul pandemiei de coronavirus, spectrul relaţiilor bilaterale, agenda europeană, dar şi cooperarea la nivel ONU. De asemenea, premierul irlandez i-a solicitat ajutorului preşedintelui cu privire la forţa de muncă sezonieră.

Administraţia Prezindenţială a anunţat faptul că premierul Irlandei l-a sunat, miercuri, pe Klaus Iohannis şi au purtat o discuţie despre efectele pandemiei de coronavirus, spectrul relaţiilor bilaterale, agenda europeană, precum şi cooperarea la nivelul ONU.

Citeşte şi: Iohannis sesizează CCR privind legea ce permite titularizarea cadrelor didactice după trei ani

"În planul cooperării economice bilaterale, cei doi interlocutori au subliniat importanța creșterii schimburilor comerciale și investiționale în perioada de redresare economică, în principal prin capitalizarea prezenței companiilor irlandeze în România și respectiv a lucrătorilor români în Irlanda.

În ceea ce privește agenda europeană, cei doi înalți oficiali au discutat stadiul negocierilor actuale dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe tema relațiilor viitoare. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România susține încheierea unui acord cuprinzător, care să asigure un parteneriat strâns între Uniune și Marea Britanie. De asemenea, Președintele României a arătat că țara noastră urmărește atent implementarea corectă a Acordului de retragere, inclusiv a prevederilor Protocolului privind Irlanda/Irlanda de Nord" , se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezindenţială.

Citeşte şi: Ludovic Orban a discutat cu Angela Merkel la telefon, la iniţiativa ei. Românii plecaţi la cules de sparanghel, printre temele abordate

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis condoleanţe pe fondul pierderilor de vieţi omenşti înregistrate crizei provocate de noul coronavirus. Un mesaj similar de solidaritate deplină cu poporul român a fost transmis și de Prim-ministrul Leo Varadkar.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apel forță de muncă Klaus Iohannis Leo Varadkar premierul Irlandei Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H