Ludovic Orban a discutat cu Angela Merkel la telefon, la iniţiativa ei. Românii plecaţi la cules de sparanghel, printre temele abordate

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 21:29 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 21:30 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a discutat miercuri, prin telefon, cu Angela Merkel, la iniţiativa cancelarului german. Situaţia muncitorilor români sezonieri s-a numărat printre subiectele discutate de cei doi oficiali.

Ludovic Orban a fost sunat, miercuri, de Angela Merkel, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

"Cei doi şefi de guvern au evocat, cu acest prilej, relaţiile speciale, cu caracter strategic, dintre România şi Germania, şi au convenit asupra continuării eforturilor comune pentru aprofundarea suplimentară a acestora, cu precădere pe dimensiunea economic. A fost agreată, de asemenea, importanţa reluării şi a consolidării dialogului politic bilateral la nivel înalt, de îndată ce condiţiile o vor permite”, se arată în comunicat.

Violeta Alexandru, în vizită la fermele de sparanghel din Germania

Cancelarul Angela Merkel s-a referit şi la situaţia muncitorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a Guvernului de la Berlin şi, personal, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania.

"Guvernul federal a iniţiat, de altfel, cu promptitudine, modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români. A subliniat, în acelaşi scop, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru”, precizează sursa citată.

Premierul Ludovic Orban a felicitat-o pe Angela Merkel pentru modul eficient în care Guvernul pe care-l conduce a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus.

"A salutat, totodată, propunerile avansate de Comisia Europeană, la 27 mai, de creare a unui Instrument european de recuperare (Recovery Instrument - Next Generation EU) în valoare de 750 mld. euro, pentru susţinerea eforturilor de relansare economică la nivel european, precum şi de revizuire a Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Înaltul oficial român a urat succes omologului german în perspectiva apropiatei preluări, la 1 iulie 2020, a Preşedinţiei Consiliului UE, într-un moment dificil, extrem de important pentru consolidarea proiectului european. În context, a exprimat sprijinul ţării noastre pentru avansarea agendei UE şi pentru a găsi soluţii comune la provocările actuale de ordin sanitar, economic şi social”, se mai arată în comunicat.

Muncitori sezonieri români, umiliți pe plantaţiile din Germania. Autorităţile române trimit o aeronavă pentru a-i aduce în ţară

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Angela Merkel cancelar Germania Guvern Ludovic Orban muncitori sparanghel
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8429
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H