KLAUS IOHANNIS a numit trei noi CONSILIERI prezidenţiali

Preşedintele Klaus Iohannis a numit, miercuri, noi consilieri prezidenţiali, printre aceştia numărându-se şi Leonard Orban. 

RomaniaTV.net
14 ian. 2015, 13:13
KLAUS IOHANNIS a numit trei noi CONSILIERI prezidenţiali

Președintele României Klaus Iohannis a semnat miercuri, 14 ianuarie a.c., decretele prin care a numit trei consilieri prezidenţiali.

Astfel, Leonard Orban a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 15 ianuarie 2015, iar Elena-Simina Tănăsescu şi Mihaela Ciochină vor fi intalaţi în postul de consilier prezidenţial, începând cu data de 19 ianuarie 2015.

Leonard Orban a fost secretar de stat în Ministerul Integrării Europene și comisar european pentru multilingvism între ianuarie 2007 și februarie 2010. Între 2011 și 2012 a fost ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Boc și, respectiv, în Guvernele Ungureanu și Ponta.

Elena-Simina Tănăsescu este licențiată în drept, fiind profesoară la Universitatea București. A fost judecătoare între 1991 și 1993. Din 2009 este membră în Consiliul Superior al Magistraturii, ca reprezentantă a societății civile.

Mihaela Ciochină este directorul general al Direcției generale legislative din Senat.

Pe 22 decembrie 2014, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție a cinci consilieri prezidențiali: Dan Mihalache, Dan Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran și Adrian-George Scutaru. Pe 5 ianuarie șeful statului a semnat și decretul pentru numirea lui Sergiu Nistor în funcția de consilier prezidențial.

CITEŞTE ŞI DAN MIHALACHE, prezentat la Cotroceni drept şeful Cancelariei prezidenţiale VIDEO