Klaus Iohannis a semnat decretele miercuri seară

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru înaintarea în grad a doi veterani de război, transmite Administraţia Prezidenţială.

28 apr. 2021, 17:17
Klaus Iohannis a semnat decretele miercuri seară

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru înaintarea în grad a doi veterani de război.
klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

– Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, în retragere, a domnului general-maior – cu două stele, în retragere, veteran de război, Dimofte Ştefan, din Ministerul Apărării Naţionale.

– Decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, în retragere, a domnului general-locotenent – cu trei stele, în retragere, veteran de război, Leru Octavian, din Ministerul Apărării Naţionale.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat marţi la activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război din Bucureşti, judeţul Ilfov şi din Republica Moldova. Vor primi pachete, în perioada 27 – 30 aprilie, toţi cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, dar şi cei opt din Republica Moldova.

Klaus Iohannis susține că nu există varianta respingerii PNRR. ”Este un plan național, nu este o jucărie politică. Va fi implementat”

Ziua veteranilor de război este marcată anual pe data de 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Ea a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, Regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă, Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

Florin Cîţu: Accelerăm campania de vaccinare, vrem să redeschidem ţara la 1 iunie. Discuţii cu Barna după scandalurile de la Iaşi şi Bucureşti