Klaus Iohannis a semnat decretul, ce se întâmplă cu taxele şi comisioanele online

Legea care obligă instituțiile să anunțe ONLINE taxele sau comisioanele pentru serviciile publice a fost retrimisă în Parlament.

03 nov. 2023, 16:23
Klaus Iohannis a semnat decretul, ce se întâmplă cu taxele şi comisioanele online

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare legea privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale.

Legea instituie obligaţia instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale de a publica, din oficiu, pe pagina proprie de internet şi în punctul de contact unic electronic informaţii cu privire la taxe, tarife sau comisioane, în cazul în care furnizarea serviciilor publice se realizează cu perceperea acestora.

Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa băncilor care au crescut ”artificial” comisioanele! ”Lăcomia nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash”
În sesizare se arată că prin Legea nr. 9/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, O.U.G. nr. 41/2016 a fost modificată în sensul extinderii obligaţiilor anterior menţionate şi la organele de specialitate ale administraţiei publice locale, precum şi la persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obţinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică.

”Potrivit art. IV din Legea nr. 9/2023, legea a intrat în vigoare în termen de 180 de zile de la publicare, respectiv în data de 4 iulie 2023. Ca urmare a acestor modificări, titlul ordonanţei a devenit O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, administraţiei publice locale şi a instituţiilor publice şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Klaus Iohannis: „România are nevoie de o politică fiscală coerentă. Implementarea PNRR întâmpină dificultăţi”

Având în vedere modul de adoptare şi conţinutul normativ al legii transmise la promulgare, apreciem că se impune reanalizarea acesteia de către Parlament”, spune preşedintele.