Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa băncilor care au crescut ”artificial” comisioanele! ”Lăcomia nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a lansat vineri un atac virulent la adresa băncilor din România. Șeful Guvernului a acuzat instituțiile bancare de lăcomie pentru că au crescut artificial comisioanele pe fondul dezbaterii privind limitarea plăților în numerar.

03 nov. 2023, 14:13
Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa băncilor care au crescut ”artificial” comisioanele! ”Lăcomia nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash”
Marcel Ciolacu atac fără precedent la adresa băncilor care au crescut ”artificial” comisioanele!

Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa băncilor care au crescut ”artificial” comisioanele! Premierul a anunțat că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din cadrul Ministerului Finanțelor, BNR, dar și cu reprezentanții IMM-urilor, băncilor și societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor lichizi.

Citește și Schimbări majore la programul Rabla! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: „Vreau să introducem un nou criteriu”

Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa băncilor care au crescut ”artificial” comisioanele!

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!

Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu câteva zile, prim-ministrul a vrut să îi liniștească pe români și a subliniat că nu desființează nimeni cash-ul.

 

„Mă uit la oameni și le spun foarte clar: oameni buni, nu desființează nimeni cash-ul, nu te obligă nimeni să ai card. Nu o să putem face plăți. Am înnebunit? La magazinul din comună plătești mai mult de 5.000 de lei? Nu vedeți ce minciună grosolană? Cum vreți să combatem evaziunea? E o restricție în acest moment. Dacă ai cea mai mare evaziune din Europa, te uiți la televizor și vreți un prim-ministru care vine ca o babă să se plângă? Vin cu soluții. Dacă în România, pe străzile din România, pe autostrăzi, mor cei mai mulți oameni, cei mai mulți copii de-ai  noștri, la un moment dat, când trendul va fi descrescător, vii cu o relaxare. Dacă avem cea mai mare evaziune, dacă se fură cu portbagajul, șpagă, pe ăla pe care l-ai prins îl bagi la pușcărie. Pe ăla care nu l-ai prins, ce face cu banii dacă e limitat? Cum își ia Ferrari cu sacoșa?

Citește și Cum îl atacă Mircea Geoană pe Marcel Ciolacu pe banii austriecilor de la OMV și ai rușilor?!