Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a Giorgianei Hosu, şefa DIICOT

Joi seara, la câteva ore după ce soțul său a fost condamnat pentru fapte de corupție, Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, informează Stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 17:14
Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a Giorgianei Hosu, şefa DIICOT

Vineri seara, la 24 de ore de la demisia lui Hosu, Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 septembrie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror-şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu – demisie.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de procurorul-şef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâţu, în conformitate cu prevederile legale.”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul Giorgianei Hosu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ‘Carpatica Asig’, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în situaţia în care va apărea o condamnare în cazul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, cu siguranţă aceasta nu va rămâne fără urmări.

Citeşte şi: Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, şi doi foşti şefi, urmăriţi penal de DNA. Ce acuzaţii li se aduc