Klaus Iohannis a semnat decretul. Este vorba de procurorul care l-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu

Emilian Eva a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, iar instanţa a dispus şi confiscarea tablourilor de la acesta.

13 iul. 2023, 16:56
Klaus Iohannis a semnat decretul. Este vorba de procurorul care l-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Eva Emilian din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, ca urmare a condamnării definitive, în prezent suspendat din funcţie. Şeful statului a mai semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a Monicăi Cornelia Dunăreanu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ca urmare a pensionării acesteia.

Emilian Eva a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, iar instanţa a dispus şi confiscarea tablourilor de la acesta.

Klaus Iohannis transmite că obiectivul României la Summitul de la Vilnius a fost îndeplinit: „Pentru orice ameninţare de securitate ce ar putea afecta România, NATO are un răspuns pe măsură pregătit”

ÎCCJ a precizat că a existat şi o opinie separată, în sensul admiterii apelului formulat de Emilian Eva, numai în ceea ce priveşte imposibilitatea folosirii în procesul penal a interceptării convorbirilor telefonice obţinute în baza mandatelor de supraveghere.

Fostul procuror Emilian Eva a fost condamnat, în octombrie 2017, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani şi unsprezece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar şi la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declaraţii.

Instanţa a dispus confiscarea de la fostul procuror a unor sume de bani şi tablouri, dar şi menţionerea sechestrului pe un imobil din Iaşi.

Procurorul Emilian Eva a fost suspendat după ce a fost trimis în judecată de DNA, în septembrie 2015, pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite şi fals în declaraţii.

RECHIZITORIU. Cum a vrut Emilian Eva să scape de DEPRESIE prin vânzarea de tablouri obţinute ilicit

Eva a devenit cunoscut după ce l-a trimis în judecată, în 2008, pe Dan Voiculescu, în dosarul ICA, în care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Zi cruciala la Cotroceni. Klaus Iohannis a semnat decretele: cine pleaca din functie – Legi promulgate

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 iulie 2023, următoarele decrete:

– Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 53/2022 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 277/18.05.2022);

– Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 14/2023 pentru modificarea Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic (PL-x 273/18.04.2023);

– Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 19/2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 293/02.05.2023);

– Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2022 privind unele măsuri pentru proiectele de infrastructură de transport, proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de management integrat al deşeurilor, proiectele privind îmbunătăţirea sistemului de răspuns la risc şi proiectele privind investiţii în infrastructuri spitaliceşti, finanţate din fonduri externe nerambursabile, precum şi pentru modificarea unor acte normative (PL-x 575/11.10.2022);

– Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Eva Emilian din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, ca urmare a condamnării definitive, în prezent suspendat din funcție;

– Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Dunăreanu Monica Cornelia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu – pensionare.