Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un nou mesaj: „Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la 8 ţări”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, sâmbătă, un nou apel la vaccinare, arătând că nu există altă soluţie la pandemia de COVID-19.

23 oct. 2021, 11:00
Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un nou mesaj: „Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la 8 ţări”

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părţile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi!”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie”, a mai scris Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis dă de pământ cu USR: „Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt. În loc să facă reforme, au produs crize”

El subliniază că în toate statele din vestul Europei, pandemia a fost „domolită” prin vaccinare.

Anterior, vineri, şeful statului a îndemnat românii să aibă încredere în soluția medicală propusă la nivel global, care a ajutat și alte țări să treacă cu bine prin pandemie. Iohannis a dat ca exemplu state din Europa de Vest unde datorită imunizării a 80%-90% din populație cu serul anti-Covid, pandemia a fost domolită.

„De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook şi vă fac să nu vă vaccinaţi ca să ajungeţi la spital şi la Terapie Intensivă? E fundamental eronat! Situaţia este foarte complicată. Am vorbit despre o tragedie, o catastrofă în domeniu. Spitalele sunt arhipline. Medicii sunt terminaţi că lucrează non-stop, locurile la ATI nu mai sunt disponibile.

Citeşte şi Klaus Iohannis a cerut la Consiliul European măsuri pentru a opri creşterea preţurilor la energie. „Am solicitat să avem un plan clar pentru această iarnă”

Am apelat la mecanismul european de sprijin şi am primit deja sprijin de la opt state europene. Alţii s-au declarat deja dispuşi să ne ajute. E un lucru important şi arată în această situaţie disperată în care suntem că solidaritate europeană nu este doar o expresie, ci e un fapt. Le-am mulţumit partenerilor şi prietenilor noştri care vin cu locuri la ATI, cu medicamente, cu aparate de oxigen şi sar în ajutorul nostru. Noi trebuie să jucăm rolul nostru. Nu există altă soluţie decât vaccinarea. Trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată acest lucru. Uitaţi-vă la alţii în Vestul Europei. În toate statele din Vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90% şi au ajuns în ultimele săptămâni puţini oameni la ATI şi în spitale” , a declarat Klaus Iohannis.

 


loading...