Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka, adresând salutul său călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la Tempul Coral din Bucureşti.

RomaniaTV.net
02 dec. 2018, 16:34
Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka

„Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România. Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă”, a arătat preşedintele.

Klaus Iohannis a felicitat conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru festivitatea găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun.

„Templul Coral ne reaminteşte, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi. În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unităţii în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma. Hag Hanuka Sameah!”, şi-a încheiat mesajul şeful statului.