Klaus Iohannis a vorbit despre războiul clanurilor, care a culminat cu uciderea lui Emi Pian. Cine e vinovat de escaladarea violenţelor

Klaus Iohannis a fost întrebat în conferinţa de presă susţinută miercuri, la Palatul Cotroceni, despre răfuielile dintre clanurile interlope, care au culminat luni noaptea cu uciderea unui influent membru, Emi Pian. În plus, la priveghiul actuia s-a sfidat orice regulă de distanţare socială şi n-a fost respectată nicio restricţie în privinţa purtării măştii.

05 aug. 2020, 15:06
Klaus Iohannis a vorbit despre războiul clanurilor, care a culminat cu uciderea lui Emi Pian. Cine e vinovat de escaladarea violenţelor

Klaus Iohannis consideră că vina pentru escaladarea violenţelor de stradă şi răfuielile dintre clanuri îi apartţine vechii guvernări a PSD, care, în opinia şefului statului, a tolerat 30 de ani astfel de fenomene.

„Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar în același timp putem să vedem că există o preocupare intensă și la Interne, și la marile Parchete și la Ministerul Justiției. Însă trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani. Sau dacă vreți să fiu mult mai concret și mai acid politic, să ne amintim cu tristețe că altfel nu pot să-mi amintesc, de cei trei ani de guvernare PSD, în care PSD a încercat cu toată forța să distrugă legile justiției, să pună cizma pe gâtul justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi„, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Părinţii vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la şcoală

Şeful statului a precizat, de asemenea, că „actualul Guvern vine cu măsuri, dar când ajunge în Parlament, este aceeași majoritate PSD-istă care încă se impune la reformele necesare în domeniul justiției”.

„Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe și vom găsi soluțiile care se cuvin, pentru a pune lucrurile la locul lor. Pentru ca infractorii să fie la pușcărie, pentru ca oamenii cinstiți să fie apărați de instituțiile statului, nu invers cum am avut tendința în anii de guvernare PSD-istă”, a adăugat Klaus Iohannis.