Klaus Iohannis: Părinţii vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în timpul conferinţei de presă că, în cazul scenariului roşu, părinţii vor putea primi un ajutor dacă copiii lor nu vor putea merge la şcoală. 

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 15:00
Klaus Iohannis: Părinţii vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la şcoală

„Este în discuție un scenariu similar cu cel din starea de urgență: părinții vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la școală în scenariul roșu. Se lucrează într-un grup ministerial la o soluție legislativă corectă”, a declarat Klaus Iohannis. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar. Şcoala va începe pentru majoritatea elevilor

De asemenea, preşedintele le transmite părinților, elevilor și profesorilor că cele trei tipuri de scenarii, odată introduse, nu vor fi luate pentru întregul an școlar.

Citeşte şi: Şcoala va începe după trei scenarii: verde, galben şi roşu. Câte localităţi se încadrează în scenariul verde

„Școala online nu e același lucru cu cea din clasă, dar pentru o perioadă limitată o poate înlocui. Să nu ne imaginăm că aceste încadrări sunt pentru tot anul școlar, ele se actualizează permanent. Pentru a nu pierde firul și materia, online-ul va ține loc învățământului în casă”, spune Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunţat că anul şcolar va începe pe 14 septembrie pentru învăţământul preuniversitar. Autorităţile locale vor fi cele care vor decide care sunt şcolile în care elevii vor merge la cursuri şi unde se va face şcoală online.