Iohannis acuză PSD de clientelism şi lipsă de profesionalism în raportul privind Starea de Urgenţă. Reacţia PSD

Preşedintele României a trimis joi Parlamentului raportul activităţii din timpul Stării de Urgenţă şi în acesta a acuzat mai multe probleme grave ale administratiei centrale, acuzând guvernele PSD că au pus în funcţii "clienţi politici" şi nu au avut la baza criterii de profesionalism.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 11:33
Iohannis acuză PSD de clientelism şi lipsă de profesionalism în raportul privind Starea de Urgenţă. Reacţia PSD

„Pandemia de COVID- 19 a reliefat, o data in plus, nevoia reformelor coerente, a reconstructiei institutionale si a restabilirii increderii cetatenilor in institutiile statului, astfel incât serviciile publice sa fie eficiente, transparente si predictibile. Aceasta criza sanitara a demonstrat cat de importanta este competenta in sistemul public si cat de stringenta este nevoia de profesionisti la toate nivelurile administratiei publice si in toate sectoarele de activitate. Reforma administraiei nu se poate realiza fara o reforma a functiei publice, fara profesionalizare si cu ignorarea criteriilor meritocratice de selectie si promovare. Clientelismul si incompetenta din marile sisteme publice, promovate intens de guvernarile anterioare, reprezinta un risc major pentru buna functionare a statului.

Românii au devenit tot mai interesati sa participe la procesul de elaborare a deciziilor si sunt tot mai implicati in viata comunitatilor in care traiesc pentru ca isi doresc institutii performante si eficiente, dar si oameni politici si lideri care sa serveasca interesul public, atasati valorii integritatii functiei publice. Este nevoie, asadar, de profesionalism si de promovarea specialistilor care sa asigure eficienta institutiilor publice”, se arată în raport, conform Stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Iohannis, după un nou record de cazuri de Covid, scrisoare către Parlament: „Este o sinteză a măsurilor din perioada stării de urgenţă”

PSD: Nu mai dați vina pe populație, opoziție sau Sfântul Duh! 

Cei de la PSD consideră că liberalii au pus în funcții de răspundere ”incompetenți și analfabeți funcționali”, iar acum când nu reușesc să gestioneze situația dau vina pe populație, opoziție sau Sfântul Duh.

”Aceștia sunt ”profesioniștii” PNL, garantați de președintele Iohannis! Se chinuie să citească ce au scris alții. Mai crede cineva că acești ”specialiști” sunt capabili să gestioneze actuala criză provocată de coronavirus? Sau pe cea economică, provocată tot de ei?

Nu mai dați vina pe populație, pe Opoziție sau pe Sfântul Duh! Deschideți ochii și veți vedea și voi ceea ce toată lumea vede: cu incompetenți și analfabeți funcționali nu poți gestiona nimic! Cu atât mai mult viitorul României!”, arată cei de la PSD.