Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea de un deţinut închis la Aiud. Reacţia Cotroceniului

Un deținut de la Penitenciarul Aiud l-a amenințat cu moartea, printr-o scrisoare, pe președintele României, Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud și încă nu a primit un prim termen de judecată, fiind în stadiul de cameră preliminară.

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 09:10
Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea de un deţinut închis la Aiud. Reacţia Cotroceniului

Costin Munteanu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor și închis la Penitenciarul Aiud, a cerut o graţiere individuală din partea președintelui Klaus Iohannis, însă solicitarea sa a fost respinsă. După ce şeful statului i-a respins cererea, deţinutul i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare de amenințare cu moartea, informează Alba24.. Scrisoarea respectivă a fost semnată de Costin Munteanu cu numele și datele altui deținut încarcerat la Penitenciarul Aiud.

„S-a reţinut că fapta inculpatului Munteanu Costin, prin intermediul unei scrisori expediate personal preşedintelui României prin Poştă la data de 4 iunie 2018, înregistrată la data de 6 iunie 2018 la registratura Administraţiei prezidenţiale, a ameninţat cu moartea, prin tăierea gâtului, preşedintele României în contextul în care la 12 decemrbie 2017 persoana vătămată i-a respins cererea de graţiere individuală a pedepsei de 15 ani de închisoare înaintată preşedintelui la data de 27 iulie 2017 şi respinsă la 12 decembrie. Fapta s-ar întruni, conform rechizitoriului, elementele constituţive ale infracţiunii de ultraj. Dosarul se află în procedura de camera preliminară care presupune verificarea legalitatii administrării probelor şi a rechizitoriului. În camera preliminară, dosarul a fost înregistrat în data de 14 mai 2019. Scrisoarea a fost trimisă în numele altui detinut cu numele şi datele acestuia şi cu adresa penitenciarului”, a declarat Mihai Roman, judecător la Judecătoria Aiud, într-o intervenţie telefonică la România TV

Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului. Astfel că bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud. 

Costin Munteanu a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare, în februarie 2017, după ce şi-a ucis iubita şi i-a lasat cadavrul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii din județul Hunedoara.