Când va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului. Iohannis: „Există semnale că până la sfârşitul anului”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a primit informaţii că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil "până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor".

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 16:09
Când va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului. Iohannis: „Există semnale că până la sfârşitul anului”

Întrebat când va putea fi disponibil un vaccin împotriva noului coronavirus, Klaus Iohannis a explicat că „există semnale ca până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor va exista un vaccin sau unii spun că vor exista mai multe tipuri de vaccin”.

„Încă nu există vaccin care are toate autorizaţiile necesare, însă informaţiile sunt de tipul că este iminentă realizarea unui vaccin. Această formulare că este iminentă ne duce cu gândul spre sfârşitul anului sau începutul anului viitor.

Astăzi a declarat preşedintele Consiliului European că până sfârşitul anului sau la începutul anului viitor vor fi disponibile până la patru tipuri de vaccin. În aceeaşi zi, preşedinta Comisiei Europene a declarat că înainte de aprilie 2021 nu crede că va fi disponibil în cantităţi relevante”, a afirmat Klaus Iohannis.

Mai multe vaccinuri împotriva COVID ar fi gata până la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021, a dezvăluit preşedintele CE

De asemenea, preşedintele a subliniat că „informaţiile încă nu sunt foarte certe”.

„Eu cred că putem să sperăm într-un vaccin în lunile următoare”, a conchis şeful statului.

Klaus Iohannis: Avem 12 direcţii prioritare. Infrastructura, Sănătatea şi Educaţia, pe listă