Klaus Iohannis, anunţul care îl va enerva pe Vladimir Putin

„Odată cu alăturarea Suediei și Finlandei familiei NATO, Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată”, a transmis șeful statului.

16 mai 2022, 17:44
Klaus Iohannis, anunţul care îl va enerva pe Vladimir Putin
Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin

Klaus Iohannis a salutat decizia Suediei de a intra în NATO. Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda şi Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepţia cazului în care ea va include şi desfăşurarea de trupe străine pe teritoriul acestor ţări. În ciuda lui Putin, România salută decizia Suediei de a aplica pentru calitatea de membru NATO, transmite, miercuri, pe Twitter, Klaus Iohannis: „Odată cu alăturarea Suediei și Finlandei familiei NATO, Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată”.

Suedia se alătură Finlandei şi va cere aderarea la NATO. Anunţa de ultima oră al premierului suedez Magdalena Andersson
„România salută decizia Suediei de a aplica pentru calitatea de membru NATO, anunțată de premierul suedez Magdalena Andersson”, scrie, pe Twitter, Klaus Iohannis.

Putin, primele declaraţii după ce s-a scris că a fost operat de cancer: „Avem dovada, Ucraina a dezvoltat arme biologice”

El precizează că România sprijină pe deplin un proces rapid de aderare la NATO. „Odată cu alăturarea Suediei și Finlandei familiei NATO, Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată”, conchide șeful statului.

Premierul suedez, Magdalena Andersson, a anunţat, luni, că Suedia va solicita aderarea la NATO, schimbându-şi politica de neutralitate militară adoptată timp de decenii întregi, relatează BBC. Andersson a subliniat că pentru ”siguranţa poporului suedez, cea mai bună cale de urmat este aderarea la NATO alături de Finlanda”, însă nu a oferit o dată exactă a depunerii cererii de aderare, afirmând că cel mai probabil va avea loc în cursul acestei săptămânii, potrivit CNN. Finlanda a făcut un anunţ similar săptămâna trecută.