Klaus Iohannis, apariţie inedită la Ziua Marinei. Cum a fost surprins preşedintele

Apariție inedită a președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Marinei. Șeful statului a fost în largul Mării Negre la bordul Fregatei Regina Maria. Președintele a purtat ochelari și șapcă pentru a se feri de soare. Șeful statului a avut și mască de protecție.

RomaniaTV.net
15 aug. 2020, 12:42

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, sâmbată, la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române în Portul Militar Constanța. Ceremoniile s-au desfăşurat fără spectactori din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus şi au loc în portul militar, în acvatoriul Portului Constanţa şi în rada exterioară a acestuia.

Constănţenii şi turiştii vor putea urmări o defilare a navelor militare de pe plajele din Constanţa, Mamaia şi Năvodari sau pe faleza din Constanţa.

Klaus Iohannis a fost la bordul Fregatei Regina Maria care a efectuat manevre în largul Mării Negre. Pentru a se feri de soare, preşedintele a purtat ochelari şi şapcă.

De asemenea, şeful statului a avut şi mască de protecţie.

Cu ocazia Zilei Marinei, Klaus Iohannis a declarat că Forţele Navale Române sunt parte importantă a Armatei României şi acţionează alături de camarazii lor din NATO pentru ca mările şi oceanele să fie mai sigure.

„Forţele Navale Române, de la a căror înfiinţare se împlinesc anul acesta 160 de ani, sunt parte importantă a Armatei României, acţionează alături de camarazii lor din NATO pentru ca mările şi oceanele să fie mai sigure. Dar misiunile Forţelor Navale nu pot fi îndeplinite doar prin abnegaţia şi implicarea marinarilor, fiind necesare echipamente performante cu care să-şi realizeze sarcinile încredinţate, la cele mai înalte standarde.

Potrivit Agerpres, preşedintele a afirmat că în acest an amploarea festivităţilor dedicate Zilei Marinei este restricţionată din cauza măsurilor de prevenţie necesare în contextul provocat de pandemia de COVID-19.

„Celebrăm astăzi, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Ziua Marinei, cel mai potrivit prilej pentru a ne manifesta preţuirea faţă de cei care îşi fac datoria pe mările şi oceanele lumii, sub drapelul tricolor. Tot astăzi, aducem cu profundă recunoştinţă un omagiu eroilor mărilor, deopotrivă militari şi civili, căzuţi la datorie. Aniversarea Zilei Marinei este în egală măsură o sărbătoare a Forţelor Navale Române, a Poliţiei de Frontieră, a Marinei Comerciale şi a oraşelor-porturi. Anul acesta, din păcate, amploarea festivităţilor şi participarea celor care iubesc şi preţuiesc Forţele Navale sunt restricţionate din cauza măsurilor de prevenţie necesare în contextul provocat de pandemia de COVID-19, care ne afectează de la începutul acestui an”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a amintit că, în ultimii ani, România şi-a consolidat statutul de aliat şi actor regional care participă activ la asigurarea securităţii euro-atlantice şi internaţionale.

VIDEO: Klaus Iohannis, la Ziua Marinei: „Vom continua demersurile ca securitatea naţională să fie întărită”