Klaus Iohannis, apel internaţional pentru românul condamnat la moarte în Malaezia VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu alţi şefi de stat pentru găsirea unei soluţii care să-i salveze viaţa românului de 23 de ani, condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri.

RomaniaTV.net
28 apr. 2015, 07:25
Klaus Iohannis, apel internaţional pentru românul condamnat la moarte în Malaezia VIDEO

„Eu vorbesc cu alţi preşedinţi şi mă rog de ei să intervenim doar, doar să găsim o soluţie”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în Italia, întrebat fiind cum se implică statul român în cazul lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia.

Citeşte şi: ROMÂNUL condamnat la MOARTE în Malaezia: Politicienii români încearcă să îl salveze pe Ionuţ Gologan

Ionuţ Alexandru Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar pe 16 octombrie 2013 a plecat apoi în Germania, unde a fost racolat de traficanţi de droguri. A ajuns în Malaezia. În bagajele tânărului, care lucra ca şofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Citeşte şi: MAE, precizări despre românul condamnat la moarte în Malaezia. În ce fază se află procesul lui Ionuţ Gologan

Tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat în urmă cu mai mulţi ani.

Curtea de Apel din Putrajaya a judecat, pe 16 februarie, apelul introdus de Ionuţ Alexandru Gologan, arestat pentru trafic de droguri şi condamnat la pedeapsa capitală în primă instanţă, pe 16 octombrie 2013, şi a decis respingerea apelului şi menţinerea sentinţei primei instanţe.

În urma acestei decizii, avocatul românului a introdus, în regim de urgenţă, cererea de recurs la o instanţă superioară, respectiv Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, în prezent fiind aşteptată decizia autorităţilor judiciare malaysiene privind stabilirea termenului de judecată, a precizat MAE, subliniind că cetăţeanul român a fost reprezentat de avocatul ales, iar la şedinţa de judecată a asistat şi un reprezentant al Ambasadei României în Malaezia.