CONTRE Klaus Iohannis – Victor Ponta pe Facebook, în scandalul salariilor demnitarilor

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, vineri, pe Facebook, în scandalul ordonanţei privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor. Şeful statului spune că decizia lui Victor Ponta de a reveni asupra ordonanţei "ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental" şi precizează că a discutat de mai multe ori, în ultimele luni, cu premierul, la iniţiativa acestuia, pe tema indemnizaţiilor demnitarilor. Ponta i-a dat şefului statului replica, tot pe Facebook.

10 iul. 2015, 10:30
CONTRE Klaus Iohannis – Victor Ponta pe Facebook, în scandalul salariilor demnitarilor

Klaus Iohannis a reacţionat dur, pe Facebook, la anunţul premierului Victor Ponta de a amâna majorarea salariilro demnitarilor.

În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.

Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA: NU am fost de acord cu ordonanţa pentru demnitari. Miercuri adoptăm alta

În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.

Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

REPLICA LUI VICTOR PONTA

Premierul Victor Ponta i-a dat lui Iohannis, la scurt timp, replica pe Facebook, spunând că ultima discuţie cu acesta a fost în 5 iunie când preşedintele i-a cerut să îşi dea demisia. 

„O precizare utila pt opinia publica – ” ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!”, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI SCANDALUL SALARIILOR. Ponta: Din păcate, Oprea nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis

Anterior, Ponta declarase că vicepremierul Gabriel Oprea a fost „un om serios”, dar „din păcate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis”. În plus, Ponta l-a numit pe şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, „celălalt presedinte al României”.

Gabriel Oprea a declarat şi el, vineri, că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar „ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis „s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa.

CITEŞTE ŞI GABRIEL OPREA: Ideea ordonanţei a aparţinut Guvernului şi lui Ponta. Iohannis NU mi-a cerut aşa ceva

Premierul Victor Ponta a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens.