Klaus Iohannis, atacat de sibieni la case

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: În ultimele zile a devenit o modă ca tinerii să scrie pe Facebook scrisori către politicieni. Cei mai vocali sunt tinerii din Sibiu, care îl critică pe primarul localității, Klaus Iohannis, candidat al ACL la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

RomaniaTV.net
12 sept. 2014, 09:30
Klaus Iohannis, atacat de sibieni la case

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Un tânăr care spune despre el că face parte din clasa de mijloc a României, având „o slujbă bine plătită, un acoperiș deasupra capului și un automobil personal”, îl critică pe Iohannis pentru modul în care a pus mâna pe cele șase imobile din declarația de avere și îi reproșează acestuia că deși are un salariu mai bun decât cel al unui profesor, el nu și-ar permite să achiziționeze cu bani gheață un imobil, așa cum a făcut-o Iohannis de atâtea ori.

Citeşte şi

Neamţul Iohannis îşi cumpără fani pe Facebook din Turcia

„Sunt sigur că la cei 23 de ani pe care îi am câștig mai bine decât o făceai tu când ți-ai cumpărat prima casă. Sau ai primit-o moștenire? Nici nu mai știu pe care din povești să o cred. Deși am un salariu decent, nu aș putea să-mi cumpăr o a doua casă cu bani gheață. Nici dacă aș închiria apartamentul în care locuiesc, tot nu cred că aș ajunge la suma necesară într-un timp rezonabil. Bănuiesc că sfatul tău la această problemă a mea ar fi să fac o nuntă și să evit să fac copii, pentru a limita cheltuielile. Singura problemă este că, cu excepția Elenei Băsescu, n-am mai auzit de cineva care să strângă la nuntă suficienți bani pentru o locuință”, scrie revoltat tânărul.

De asemenea, acesta face și un calcul pentru a demonstra că explicația lui Iohannis, că a strâns bani de case din meditații, nu se susține.

„Parcă una din explicațiile pe care le-ai dat a fost că ai strâns banii din meditații. Am căutat informații și am aflat că astăzi un profesor de fizică încasează 50 de lei pentru două ore de meditații. Bănuiesc că acum mai bine de douăzeci de ani, prețul nu era prea diferit. Așadar, într-o zi, în patru ore de meditații, ai fi strâns 100 de lei. Ai fi făcut asta cam 200 de zile pe an, pentru că restul sunt vacanțe, sărbători, etc. Rezultă 20 000 de lei pe an, adică mai puțin de 5000 de euro. În condițiile în care ai fi pus banii aceștia deoparte, ai fi avut nevoie de 12 ani pEntru a strânge 60 000 de euro, prețul mediu al unei case. Domnule Iohannis, chiar ne iei de fraieri?”

În final, tânărul sibian îl ironizează pe candidatul ACL pentru pasiunea sa pentru imobiliare:„Sincer să fiu, la un moment dat m-am gândit că te-ai înscris în cursa prezidențială nu cu gândul la mandatul de președinte, ci la vilele de protocol care îți vor fi puse la dispoziție dacă vei câștiga.

Domnule Iohannis, mulțumește-te cu cele șase case, nu mai râvni și la un Palat.”Textul integral al scrisorii poate fi accesat aici.