Klaus Iohannis, către liberalul Vergil Chiţac care a avut coronavirus. „Dacă aţi învins boala, învingeţi şi la Primăria Constanţa”

Senatorul PNL Vergil Chiţac şi-a depus candidatura la Primăria Constanţa, fiind susţinut de Klaus Iohannis şi de Ludovic Orban. Pentru că s-a vindecat de COVID-19, Chiţac a primit un îndemn inedit de la preşedintele României care i-a spus: "Dacă ați învins boala o să învingeți și la primărie".

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 20:15

Vergil Chițac, care în primăvară a fost primul parlamentar român care s-a îmbolnăvit de noul coronavirus, și-a depus dosarul la Biroul Electoral Județean, alături de candidatul partidului la șefia Consiliului Județean, Mihai Lupu, notează Evz.ro.

Depunerea dosarului de candidatură de către Chiţac are loc la doar o zi de la sărbătoarea Zilei Marinei, când candidatul PNL la Primăria Constanţa a fost invitat de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Ludovic Orban să urmărească exerciţiile Forţelor Navale Române de pe fregata „Regina Maria”.

Vergil Chiţac, atac dur la adresa lui Decebal Făgădău, primarul din Constanţa. „Continuă să vândă oraşul bucată cu bucată”

Întrebat de presă ce i-a spus pe fregată Klaus Iohannis, Vergil Chiţac a mărturisit că şeful statului i-a dat transmis mesajul: „Dacă ați învins boala o să învingeți și la primărie”.

Senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu COVID, scapă de dosarul penal: „Aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăţiei mele”

Ludovic Orban l-a întrebat pe Chiţac despre exerciţiile navale, tipurile de nave participante, unde au fost construite. La ideea premierului, au făcut împreună o poză în care cei doi politicieni şi-au aşezat mâinile în formă de inimă. Imaginea a fost însoţită de mesajul: „Constanța este în inima noastră”.

Liderul organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că pentru candidatul Vergil Chițac au semnat 9200 de constănțeni, iar pentru candidatul la șefia CJC, Mihai Lupu, au semnat 29.000 de persoane.

„Ne vine un feedback puternic. Oamenii au așteptări înalte, oamenii iși doresc ca profesionalismul, implicarea, experiența să fie numitor comun la guvernarea locală a PNL, care începe din 27 septembrie”, a declarat Bogdan Huțucă, pentru sursa citată.

Vergil Chiţac: „Constanța are nevoie de o transformare totală”

Președintele PNL Constanța susține că „Mihai Lupu și Vergil Chițac sunt doi lideri care au capacitatea să mobilizeze echipe puternice, echipe profesioniste, lideri care pun pe masă strategii de reconstrucție a Constanței”. Iar în privința campaniei electorale care urmează, „nu vom consuma nici resurse, nici energie, nici timp pentru a alimenta polemici, pentru a alimenta calcule de natură politică meschină”.

La fel ca și în urmă cu patru ani, Vergil Chițac candidează pentru primăria Constanța, dar nu și pe lista de consilieri locali municipali ai PNL.

„Pe lângă schimbare, Constanța are nevoie de o transformare totală, aș spune istorică, în toate aspectele vieții constănțene, economică, socială, culturală. Constanța are nevoie de un alt mod de a se face administrație”, a declarat Chițac.

Senatorul susține că, în ultimii ani, „nivelul de trai în Constanta s-a deteriorat grav”, iar candidatura sa este, „dacă vreți, o povestea a PNL, care încearcă o misiune aproape imposibilă, să scoată Constanța din ghearele mafiei pesediste, care a sugrumat-o de mult timp”.