Klaus Iohannis, către noii magistraţi: E rolul şi datoria voastră să aplicaţi legea în mod egal

Publicat: Marţi, 02 Februarie 2016 13:40 // Actualizat: Marţi, 02 Februarie 2016 13:40 // Sursa: romaniatv.net

România a făcut anul trecut pași importanți în ceea ce privește justiția, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, arătând că magistrații au un rol esențial în lupta anticorupție și datoria să aplice legea în mod egal, pentru a contribui la recâștigarea încrederii în aceasta.

Foto: captura video

"În anul ce a trecut, România a făcut pași importanți în materie de justiție, pe calea consolidării statului de drept, în lupta anti-corupție și, mai presus de toate, în obiectivul de a fi o democrație mai puternică, în serviciul cetățenilor săi. Activitatea magistraților a fost, este și va fi esențială în acest sens", a spus, marți, șeful statului cu ocazia primirii noilor absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au discutat despre schimbarea procurorului general Tiberiu Niţu UPDATE

El a subliniat că garantarea independenței justiției și consolidarea statului de drept sunt priorități ale mandatului său.

"Îmi doresc ca, la finele acestuia, cetățenii noștri să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupție, în care legea este lege pentru toți, într-o societate care s-a reașezat pe principiile integrității și corectitudinii", a adăugat șeful statului.

Iohannis le-a transmis noilor magistrați că pot contribui la construirea unei "Românii drepte".

"Justiția se înfăptuiește în numele legii, așa este scris. Justiția este unică, imparțială și egală pentru toți. Cred că oamenii au așteptări mari de la magistrați, de la întregul corp al celor care formează autoritatea judecătorească. Este rolul și datoria dumneavoastră să aplicați legea în mod egal, iar prin aceasta cred că veți contribui și la recâștigarea încrederii în lege", a afirmat președintele.

El a punctat că justiția se află în slujba cetățeanului.

"În paralel cu exercitarea profesiei dumneavoastră în spiritul și litera unor principii precum independența, echidistanța și responsabilitatea, să nu uitați că în fața dumneavoastră se află oameni față de care trebuie să manifestați respect și deferență, iar garantarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor în administrarea justiției, în limitele și rigorile legii, este esențială", a afirmat Iohannis.

Șeful statului s-a declarat convins că noii magistrați își vor face meseria cu responsabilitate, onestitate și echilibru.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus Iohannis magistraţi magistraţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 feb 14:01
... România a făcut anul trecut pași importanți în ceea ce privește justiția, a...
02 feb 14:00
...Klaus Iohannis, arătând că magistrații au un rol esențial în lupta anticorupție și datoria să aplice legea Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H