Klaus Iohannis către Viorica Dăncilă: Încetaţi să îi mai amăgiţi pe români. Nu aţi mărit nimic anticipat

Publicat: Vineri, 15 Martie 2019 12:53 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2019 12:53 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri premierului Viorica Dăncilă să nu îi mai amăgească pe români, el precizând că pensiile nu au fost majorate anticipat, ci din contră, măririle promise vor fi acordate cu întârziere.

Foto: presidency.ro

"În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăieşte într-o lume de-a dreptul paralelă. Nu, doamnă prim-ministru, nu aţi mărit nimic anticipat! Încetaţi să îi mai minţiţi pe români. Încetaţi să îi mai amăgiţi pe români şi citiţi propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarţă în scoarţă! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 de lei, iar în 2019, şi da, suntem în 2019, va fi 1.265 de lei. Ştiţi cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 de lei, aşa cum aţi promis şi cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creşterea pe care aţi promis-o şi pe care, sincer, nu ştim dacă o veţi respecta, va creşte la ce aţi promis pentru tot anul - 1.265 de lei. Deci, pentru anul 2019, creşterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce aţi promis şi doar pe ultimul trimestru", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că "creşterile anticipate" prezentate de premierul Dăncilă reprezintă "doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise şi se cuvin pensionarilor".

"Acesta este adevărul cu pensiile promise şi mărite!", a punctat şeful statului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Şî eu sunt alături de protestatari

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis pensii marite Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 08:54
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
Ba nemernicule, pe de-o parte spui ca nu sunt bani de pensii, iar apoi de ce nu s-au marit pensile!
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H