Klaus Iohannis transmite condoleanţe pentru victimele incendiilor de pădure care afectează Portugalia

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe poporului portughez pentru numeroasele victime ale incendiilor de pădure care afectează zona de centru a Portugaliei.

18 iun. 2017, 20:51
Klaus Iohannis transmite condoleanţe pentru victimele incendiilor de pădure care afectează Portugalia

Condoleanțe pentru tragicele pierderi de vieți omenești în incendiul devastator din Portugalia. Toată compasiunea și solidaritatea noastră cu poporul portughez„, a scris președintele duminică seara pe Twitter.

Un nou bilanț al persoanelor decedate în incendiile de pădure produse sâmbătă, în regiunea Leiria din centrul Portugaliei, indică 62 de morți și peste 50 de răniți, informează AFP și DPA citând un anunț făcut duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes. Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu național, începând de duminică.

Incendiile de pădure se află parțial sub control în două dintre cele patru zone afectate, a mai informat secretarul de stat din ministerul portughez de Interne. Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depășesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

Citeşte şi Incendiile de pădure din Portugalia au făcut cel puţin 62 de morţi şi peste 60 de răniţi VIDEO UPDATE