Klaus Iohannis: CSAT a decis ca Guvernul să schimbe legislaţia pentru a opri defrişările ilegale de pădure

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) s-a decis ca, în ceea ce privește defrișările ilegale, Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ astfel încât să existe o legislație "coerentă, clară și riguroasă" în domeniu.

09 iun. 2015, 15:50
Klaus Iohannis: CSAT a decis ca Guvernul să schimbe legislaţia pentru a opri defrişările ilegale de pădure

Klaus Iohannis a declarat că fenomenul defrişărilor ilegale trebuie stopat printr-un cadru legislativ riguros.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Este o zi TRISTĂ. Victor Ponta a ales să SACRIFICE interesul României pentru interesul propriu

Am căzut cu toții de acord că problema defrișărilor ilegale ține de securitatea națională. CSAT a decis ca Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ, astfel încât să existe o legislație coerentă, clară și riguroasă care să nu mai permită perpetuarea acestui fenomen”, a afirmat Iohannis, într-o declarație de presă la finalul ședinței CSAT.

Totodată, şeful statului a adăugat că instituţiile abilitate se vor ocupa de împădurirea terenurilor degradate.

CITEŞTE ŞI: Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui VICTOR PONTA. Scorul: 231 de voturi la 120

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu celelalte instituţii responsabile în domeniu vor întreprinde măsurile necesare pentru identificarea terenurilor agricole degradate care pot face obiectul împăduririlor, vor stabili măsuri complete pentru amenajament, împădurire şi exploatare a fondului forestier şi pentru stimularea producţiei interne de produse finite„, a mai precizat Klaus Iohannis.