Klaus Iohannis, prima apariţie fără mască: De vaccinare depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice

Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii după discuţiile pe tema campaniei de vaccinare la care au participat premierul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri, dar şi mai mulţi miniştri.

18 mai 2021, 17:18
Klaus Iohannis, prima apariţie fără mască: De vaccinare depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice
Klaus Iohannis: De vaccinare depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice

Klaus Iohannis a declarat că maratoanele de vaccinare au fost un sucees şi atrage atenţia asupra faptului că până când nu va fi vaccinată suficientă populaţie, pandemia nu se va termina.

Klaus Iohannis: „Campania de vaccinare merge bine”

„Campania merge bine, maratoanele de vaccinare au fost un succes. Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor. Primarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Trebuie să acționăm mai intens și în zona rurală.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici să se meargă din poartă în poartă. Aici intervin centrele mobile. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale să le ofere vaccinul. De vaccinare depinde redeschiderea completă a României. Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numarul imbolnavirilor de covid.

Atrag atentia asupra unui potenital pericol. Pe masura ce epidemia scade in intensitate, exista posibilitatea ca unele persoane sa considere ca nu mai are rost sa se vaccineze. Pana cand nu vom fi vaccinati intr-un procent semnificativ, pandemia nu se va termina.

Nu ezitati sa va vaccinati. Reîntoarcerea elevilor la scoala este o prioritate. Deciziiile in educatie s-au luat pe baza unor scenarii în mod direct cu incidenta din localitatea respectivă. Ne aflam aproape de momentul in care elevii isi pot relua orele in format fizic.

In privinta evenimentele culturale este imperativ sa gasim solutii pentru redeschiderea mai multor tipuri de evenimente atat in interior cat si in exterior”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis anunță MODIFICAREA campaniei de vaccinare: ‘O să primească noi forme atractive’

Președintele României, Klaus Iohannis, se declară optimist de modul în care decurge campanie de vaccinare și anunță că în perioada următoare o să fie implementate noi măsuri atractive. În acest fel, spune Iohannis, autoritățile încearcă să vaccineze un număr cât mai mare de persoane.
„În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie.

Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregătite și sunt foarte convins că, în săptămânile care urmează, campania de vaccinare va primi noi forme atractive și sper foarte mult că putem să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis avertizează românii că riscul nu a trecut: ‘Este o falsă senzație de securitate, nu ezitați să vă vaccinați’

„Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine conștientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat.

Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!”, a declarat Iohannis.

Președintele României s-a întâlnit la ora 15 cu premierul Florin Cîțu, mai mulți miniștri și specialiști din domeniul Sănătății la Cotroceni pentru a discuta despre campania de vaccinare.

La ședință au participat Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Citeşte şi Răzvan Cherecheş, despre ridicarea restricţiilor: „Relaxarea este oportună, problema e că nu oferă facilităţi persoanelor vaccinate”

Discuțiile au avut loc la doar trei zile după ce s-a decis relaxarea măsurilor de restricție în România. De pe 15 mai românilor li s-a permis să renunțe la masca de protecție în aer liber, mai puțin în zonele aglomerate. Mai mult, programul magazinelor a revenit la normal, iar restricțiile de circulație pe timpul nopții au fost eliminate.

Reamintim că Florin Cîțu a anunțat, în urmă cu câteva zile, că de la 1 iunie vor fi anunțate noi relaxări. Barurile, cluburile, discotecile s-ar putea redeschide de la 1 iunie, însă doar pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Propunerea este să se redeschidă la jumătate din capacitate, a declarat premierul în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi Flavia Groșan ironizează măsurile de relaxare anunțate de Iohannis: „Fac pariu cu dumneavoastră că vor apărea zeci de studii justificative”

https://www.youtube.com/watch?v=8zZRxvN0ekg


loading...
Partenerii noștri