Iohannis, după europarlamentare: PNL şi Alianţa USR PLUS „pot pune baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că votul românilor în favoarea referendumului pe justiție este o lecție dură dată populismului, demagogiei și discursului antieruopean și antijustiție. De asemenea, șeful statului a subliniat că alegerile europarlamentare au fost câștigate de PNL, care a obţinut un vot istoric, și a subliniat că, alături de USR PLUS, care la rândul lor au avut un scor "remarcabil", liberalii "pot pune baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD".

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 08:09
Iohannis, după europarlamentare: PNL şi Alianţa USR PLUS „pot pune baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD”

„Peste 6 milioane de romani au spus „da” la referendum şi au dat o lectie dură populistmului, demagogiei si discursului anti-european şi anti-justitie. Ieri a câştigat Romania europeană, România în care justitia este si trebuie sa ramana independentă, în care hotii si infractorii stau la puscarie, nu in fruntea statului. Votul ne arata ca democratia s-a acutizat, ca cetatenii inteleg ce arma puternica este votul”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, luni, la Cotroceni.

Şeful statului a vorbit şi despre situaţia din Diaspora, unde mii de oameni au stat ore în şir la cozi pentru a vota şi mulţi dintre ei nu au reuşit să o facă.

„Este inacceptabila bataia de joc a autoritatilor la adresa romanilor din Diaspora, romanii au fost suspusi unor noi umilinte din partea unor guvernanti incapabili sa inteleaga ca rolul lor e sa fie in slujba cetateanului, nu impotriva lor. Cer autoritatilor ca dupa incindentele foarte grave din 2014, care s-au repetat regretabil ieri, sa ia masuri pentru ca romanii sa voteze fara sa stea la cozi interminabile pentru a-si exercita dreptul constitutional de a vota”, a mai comentat Iohannis.

Despre rezultatele de la europarlamentare, şeful statului a spus că alegerile europarlamentare au fost câștigate de PNL, care a obţinut un vot istoric, și a subliniat că, alături de USR PLUS, care la rândul lor au avut un scor „remarcabil”, liberalii „pot pune baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD”.

„Este de remarcat ca PNL a obtinut un scor istoric, europarlamentarele au fost câştigate de PNL. PNL este pe cale sa devina cel mai important partid politic din Romania. Este remarcabil şi rezultatul obtinut de USR-PLUS

PSD a primit cea mai aspra sanctiune, prin rezultatul dezastruos, pentru atacurile la adresa justiţiei. M-am bucurat ca si electoratul psd a intles ca directia PSD este gresita. Nimeni nu este si nici nu trebuie sa fie mai presus de lege. Nimeni nu poate folosi guvernarea în Romania în interese propriu. De astăzi începe schimbarea în bine în România, avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD în România. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!”, a concluzionat Klaus Iohannis.