Klaus Iohannis, despre aplicarea de noi restricţii în România: „Putem duce viaţa aproape de normal, cu minime sacrificii”

Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinţei de presă organizată la Palatul Cotroceni că în acest moment nu sunt prevăzute noi restricţii. Preşedintele susţine că autorităţile pot opri răspândirea coronavirusului până la apariţia unui vaccin.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 14:56
Klaus Iohannis, despre aplicarea de noi restricţii în România: „Putem duce viaţa aproape de normal, cu minime sacrificii”

„Măsurile s-au luat atunci când specialiştii au spus că se poate lua o măsură sau alta. Mulţi cetăţeni înţeleg că această precauţie nu trebuie aşteptată doar de la autorităţi. Noi putem să ne ducem viaţa aproape de normal, cu minime sacrificii. Putem să oprim răspândirea virusului până la apariţia unui vaccin. Noi restricţii în acest moment nu sunt prevăzute” , a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre recordul de infectări cu COVID: „Pandemia e departe de a se fi încheiat. E nevoie de atenţie sporită”

„Am înregistrat astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul Sars-Cov-2, și un număr semnificativ de decese provocate de Covid-19. Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea activităților, concomitent cu apropierea sezonului rece, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de Covid-19. Este fundamental să fim responsabili și prudenți. Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează” , a declarat preşedintele României.

Cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 de la declanşarea pandemiei a fost înregistrat astăzi, când Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.713 cazuri noi de îmbolnăvire, totalul ajungând la 107.011. De asemenea, 49 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au decedat, bilanşul fiind 4.285. 471 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI