Klaus Iohannis, despre audierea soţiei sale în dosarul caselor din Sibiu: „Nu avem nimic de ascuns”

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că soţia sa, Carmen, se va prezenta la audieri la Parchetul General, unde a fost citată după o plângere vizând casele deţinute, pentru că nu are nimic de ascuns. Carmen Iohannis a fost până acum citată de două ori, dar i-a anunţat pe procurori, prin intermediul avocatului, că nu poate ajunge.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 16:47
Klaus Iohannis, despre audierea soţiei sale în dosarul caselor din Sibiu: „Nu avem nimic de ascuns”

Şeful statului a fost întrebat, marţi seară, dacă soţia sa se va prezenta la audieri la Parchetul General şi a confirmat.

”Bineînţeles, n-avem nimic de ascuns. Acestea sunt doar speculaţii”, a spus Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis a fost citată până acum de două ori la Parchetul General, în urma unei plângeri vizând casele deţinute împreună cu soţul său. De fiecare dată, soţia preşedintelui a transmis procurorilor, prin intermediul avocatului, că nu poate ajunge.

Prima dată s-a întâmplat în 15 noiembrie, când a motivat că nu poate ajunge pentru că îl însoţea pe preşedinte în vizită în Marea Britanie. A doua oară s-a întâmplat în 10 decembrie, dar a cerut amânarea audierii invocând motive medicale.

Carmen Iohannis a fost chemată la Parchet ca urmare a plângerii penale formulate de Lumea Justiţiei. Plângerea îi vizează pe soţii Iohannis şi pe notarul Radu Gabriel Bucşa din Sibiu, în legătură cu modul in care cuplul prezidenţial a intrat, din 1999, în posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Balcescu nr. 29 şi în strada Gheorghe Magheru nr. 35.

În 22 noiembrie, şeful statului a fost din nou întrebat dacă soţia sa se va prezenta la audieri la Parchetul General, replica sa fiind: „Nu există deocamdată temei pentru astfel de discuţii”.

Lumea Justiţiei susţine că soţii Iohannis au folosit suma de 320.000 de euro obţinută cu titlul de chirie pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu, ocupat de o sucursală a Raiffeisen Bank vreme de 14 ani, pentru a achiziţiona alte imobile, în condiţiile în care Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au conchis ca nu au fost cumpărători de bună-credinţă, anulând definitiv actul de vânzare-cumpărare, dar şi actele de moştenire care au stat la baza preluarii din patrimoniul statului a imobilului.

Cei 320.000 euro au fost folosiţ pentru achiziţionarea altor trei imobile, respectiv casele din str. Someşului nr. 13, str. Măgura nr. 9 şi str. Măgura nr. 11, la rândul lor închiriate, susţine Lumea justiţiei.