Klaus Iohannis: Modificările propuse la Codul Penal sunt neavenite. Nu sunt de acord cu ele VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că modificările propuse la Codul Penal şi cel de Procedură Penală, în Parlament, sunt "neavenite". Şeful statului a adăugat că are o părere foarte proastă despre aceste iniţiative şi că lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa.

08 mai 2015, 10:44
Klaus Iohannis: Modificările propuse la Codul Penal sunt neavenite. Nu sunt de acord cu ele VIDEO

Şeful statului a precizat că nu este de acord cu modificările propuse de mai mulţi deputaţi PSD la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală.

CITEŞTE ŞI: Iohannis: Vizita lui Ponta în statele arabe, o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui

„După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa şi cu toată forţa. În al doilea rând, aceste modificări propuse sunt neavenite. Am o părere foarte proastă despre aceste modificări şi aceste păreri le au şi alţii, după cum s-au exprimat în spaţiul public. Deci nu sunt de acord cu ele”, a precizat Klaus Iohannis la întoarcerea din vizita din Polonia.

Deputaţi ai PSD au iniţiat un proiect de modificare a Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal, care prevede că măsurile preventive pot fi dispuse doar dacă există „probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că persoana a făcut infracţiunea”.

Citeşte şi: Iohannis le-a transmis condoleanţe statelor ai căror reprezentanţi au murit tragedia aviatică din Pakistan

Un număr de nouă deputaţi PSD- Gheorghe Bogdan, Marian Ghiveciu, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec- şi unul de la minorităţi, Nicolae Păun au depus acest proiect, care se află la Senat.

Măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că o persoană a săvârșit o infracțiune și dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârșirii unei alte infracțiuni”, se arată în proiectul legislativ.

Citeşte şi: DNA critică proiectul de modificare a Codului penal: AR ÎNGREUNA pedepsirea infractorilor

Pe de altă parte, senatorii jurişti au dat aviz favorabil, marţi, unui proiect de lege pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.