Klaus Iohannis, despre lipsa manualelor şi a tabletelor: Totuşi, nu e vorba despre o rachetă cu care se zboară pe Marte

Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinţei de presă de la Cotroceni despre lipsa manualelor pentru elevii de clasa a VIII-a, nefiind demarată nicio licitaţie pentru manualul de limba română, dar şi despre achiziţionarea tabletelor pentru elevii care nu pot merge fizic la şcoală. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 15:24
Klaus Iohannis, despre lipsa manualelor şi a tabletelor: Totuşi, nu e vorba despre o rachetă cu care se zboară pe Marte

„Este o problemă care mi s-a adus la cunoștință și, evident, sunt nemulțumit. Nemulțumirea mea nu se leagă punctual asupra cuiva care nu a reușit să contracteze manualul. Întregul sistem pare că nu funcționează. Uitați-vă la tot felul de achiziții care nu au putut fi făcute pentru că metodele birocratice sunt atât de complicate încât până și Guvernul se găsește în imposibilitate de a achiziționa tablete. Totuși, nu e vorba despre o rachetă cu care se zboară pe Marte, este vorba despre niște tablete cu care să învețe copiii care nu pot merge fizic la școală.

Cred că întregul sistem de achiziții trebuie reevaluat și trebuie găsite metodele prin care achizițiile să fie corecte. Rezultatul să fie contestabil, dar totul să se petreacă într-un termen rezonabil de scurt și astfel de probleme vor putea să fie eliminate.

Nu încerc să iau partea cuiva, dar problema cu manualele nu este nouă, este o veșnică problemă și ne arată că întreg sistemul este prost gândit și nu funcționează. Am pretenția ca, după alegerile parlamentare, să ne apucăm serios de treabă, nu doar să implementăm generic „România educată”, ci să găsim soluțiile de a face procedurile de achiziții corecte și să fie finalizate în timp util.

Acest guvern nu a fost pus în funcțiune pentru a învinge un sistem moștenit.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis spune că şcolile sunt pregătite, dar nu participă la festivitatea începutului de an şcolar