Klaus Iohannis spune că şcolile sunt pregătite, dar nu participă la festivitatea începutului de an şcolar

Klaus Iohannis a anunţat în cadrul conferinţei de presă de la Cotroceni că anul acesta nu va participa la festivitatea de început de an şcolar. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 15:00
Klaus Iohannis spune că şcolile sunt pregătite, dar nu participă la festivitatea începutului de an şcolar

„Aceste festivități nu trebuie organizate în acest an. E greu de ținut oamenii la distanță, greu de organizat, e posibil să se înghesuie copiii. Nu sunt ministru ale Educației, dar părerea mea e că nu e bine să fie organizate astfel de festivități. În consecință, nu voi participa la nici o festivitate de început de an școlar”, a declarat Klaus Iohannis. 

Referitor la faptul că 5.000 de școli nu au acces la internet, preşedintele a spus că sunt discuţii cu operatorii de telecomunicaţii iar aceste probleme se vor rezolva.

„Sunt discuții cu operatorii de telecomunicații și se vor rezolva. Dacă ne uităm la ce situații au fost de rezolvat, poate că rezultatul e neașteptat de bun”, a spus Iohannis. 

Întrebat ce soluție a comunicat Guvernul pentru copiii care nu au acces la educația online, preşedintele a spus că această situaţie trebuie rezolvată rapid. „E o situație nesatisfăcătoare, trebuie rezolvată rapid. Vor fi găsite soluții”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor şi dublarea alocaţiilor: Atât s-a putut. Asta e realitatea