Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „Cu certitudine nu vom avea guvern PSD”

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, ora 16.00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu privire la rectificarea bugetară cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunţat Administraţia Prezidenţială. După întâlnire, şeful statului a susţinut o conferinţă de presă.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 15:09
Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „Cu certitudine nu vom avea guvern PSD”

Pe lângă temele legate de pandemia de coronavirus, organizarea alkegerilor şi începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă, preşedintele Iohannis a fost întrebat şi cum vede moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune împotriva guvernului Orban.

„Atunci când a fost înlăturat, din fericire, guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un guvern minoritar cate trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiunile de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea, să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? PSD vrea să arate că se opune unui guvern care pregăteşte alegerile. Asta vom urmări cu mare atenţie, dacă trece sau nu. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea. Hai să vedem moţiunea, vom face apoi consultări. Cu certitudine nu cred că vom avea un Guvern PSD”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre moţiunea de cenzură.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului: „Prea mulţi ani aceşti interlopi au fost toleraţi”

„Aşa funcţionează democraţia. Din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau ţinute în iunie. Nu s-au putut ţine atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri suficiente. Acum, Parlamentul a stabilit pe 27 alegerile. Asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernul, asta să fie clar, în caz că cineva acuză pe cineva. Dacă se iau măsuri sanitare stricte se pot ţine alegeri. Însă care e numărul critic când nu se mai pot ţine alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a afirmat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre dublarea alocaţiilor: „Ne dorim să majorăm, dar trebuie să existe bani. In acest moment, banii nu există”