Klaus Iohannis, despre o remaniere: Este posibilă dacă miniștrii n-au performat conform așteptărilor

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în această perioadă nu există o discuţie concretă despre remanierea unor miniştri din Guvernul Cîţu. În acelaşi timp, şeful statului nu exclude o remanierea unor miniştri "în măsura în care premierul va ajunge la concluzia că n-au performat conform aşteptărilor".

29 iun. 2021, 15:13
Klaus Iohannis, despre o remaniere: Este posibilă dacă miniștrii n-au performat conform așteptărilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat referitor la o eventuală remaniere guvernamentală că este posibil oricând să se întâmple dacă premierul Florin Cîţu consideră că sunt miniștri care nu au performat.

„În măsura în care premierul va ajunge la concluzia că anumiţi miniştrii n-au performat conform aşteptărilor, este posibil cândva, dar nu există un orizont de aşteptare să se facă astfel de propuneri.

Nu există o discuţie concretă în această perioadă despre o remaniere”, a declarat Klaus Iohannis, după o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, organizată de Preşedinţia portugheză la Consiliul Uniunii Europene.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ despre remanierea Guvernului: „Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă”

Ludovic Orban, despre remaniere: „Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor PNL, punctând că orice discuţie despre o eventuală remaniere i se pare nepotrivită.

„Am văzut că există discuţii legate de o eventuală remaniere. Eu nu am participat la nicio discuţie legată de vreo remaniere. Şi eu evaluez activitatea miniştrilor, în primul rând a miniştrilor PNL. Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor PNL, ca atare orice discuţie pe surse sau pe nesurse despre o eventuală remaniere mi se pare nepotrivită, mi se pare o discuţie care creează o instabilitate la nivel guvernamental numai aşa, din vorbe lansate pe la colţuri şi care, după părerea mea, este prematură şi inutilă.

Totuşi, Guvernul nu are nici şase luni complete de când este instalat. Sigur că trebuie făcută evaluare, că trebuie corectate în anumite ministere lucrurile care nu funcţionează aşa cum ne aşteptăm, sigur că trebuie crescută coeziunea în cadrul guvernării, dar o discuţie despre remaniere în momentul de faţă mi se pare fără fundament”, a subliniat Orban la Parlament.

El a afirmat că se lucrează la reforme, arătând că în ceea ce priveşte digitalizarea lucrurile au demarat.

„Se lucrează la reforme la ministere în toate domeniile de activitate. Pentru a putea adopta legi în aplicarea programului de guvernare, la nivelul coaliţiei trebuie să convenim asupra unor forme pe care să le susţinem toate formaţiunile politice din coaliţie, pentru că altfel nu există majoritate parlamentară”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Rareş Bogdan spulberă o posibilă remaniere în funcţie de opţiunile de la congresul PNL. „Ar fi extrem de grav ca acest lucru să se întâmple”