Klaus Iohannis, despre Primăria Capitalei: Aş prefera un primar de la PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că ar prefera un primar general al Capitalei de la PNL.

RomaniaTV.net
20 dec. 2019, 12:24
Klaus Iohannis, despre Primăria Capitalei: Aş prefera un primar de la PNL

În ceea ce priveşte Primăria Capitalei, Iohannis a spus că ar prefera un primar general altul decât de la PSD. „Preferabil să fie de la PNL”, a spus el, precizând că nu a avut discuţii cu liberalii privind candidaţii la alegerile locale de anul viitor.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, Vlad Voiculescu şi Ciprian Ciucu vor să se lupte cu Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei

Alianţa USR-PLUS a anunţat, marţi, că va propune candidaţi unici la alegerile locale din 2020 în Bucureşti şi în toată ţara, iar candidaţii vor fi aleşi în lunile următoare. La Bucureşti, alegerea va fi făcută între Nicuşor Dan, candidatul promovat de USR, şi Vlad Voiculescu, promovat de PLUS. Ciprian Ciucu, PNL, vrea şi el să candideze la Primăria Capitalei.

Reprezentanţii Alianţei spun că, în Bucureşti, vor propune ”candidatul cu cele mai mari şanse să o învingă pe Gabriela Firea”.

„PLUS l-a propus candidat pe Vlad Voiculescu, USR va propune un candidat la începutul lunii decembrie. Nicușor Dan poate fi un potențial candidat, el trebuie să se înscrie în procesul Alianței USR PLUS de desemnare a candidatului unic pentru primăria București”, au mai transmis reprezentanţii Alianţei 2020 USR-PLUS.

Conferinţa Municipală USR Bucureşti a decis, în 13 octombrie, susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan, candidat independent, la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Capitalei.

Pe 1 august, PLUS a decis că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este candidatul la Primăria Municipiului Bucureşti, decizia fiind luată cu votul a 96,30% din voturile membrilor cu drept de vot ai filialei din Capitală.

Nicuşor Dan, deputat independent, şi-a lansat marţi Programul pentru Bucureşti, cu care vrea să candideze la Primăria Capitalei. Viziunea sa pentru Capitală este prezentată pe site-ul nicusordan.ro şi va fi supusă dezbaterii publice, cu cetăţenii, dar şi cu specialiştii.

Site-ul de campanie include viziunea lui Nicuşor Dan în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor legate de sistemul centralizat de încălzire, mobilitate urbană, poluare, consolidarea clădirilor cu risc seismic, infrastructura de sănătate, de educaţie şi servicii sociale.

Ciprian Ciucu (PNL) vrea şi el să candideze

Ciprian Ciucu, consilier municipal PNL, vrea să fie candidatul liberal la Primăria Capitalei. Nu este prima dată când îşi anunţă intenţia. Tot el a venit cu ideea unei confruntări în trei, Ciprian Ciucu, Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu, astfel încât Alianţa USR-PLUS şi PNL să aibă un singur candidat, cu şanse de a o învinge pe Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei.

„Bun. Prezidențiale au trecut cu bine, în Sectorul 6 candidatul PNL, Președintele Iohannis, a scos un scor foarte bun și în turul 1 și în turul 2, am muncit cu toții, ne-am făcut treaba. Sectorul 6 a ieșit pe locul doi în București și ca procente și ca număr de voturi în aceste alegeri.

De acum mă voi concentra exclusiv pe alegerile locale și pe obiectivul meu personal. Îmi voi convinge și partidul, dar și pe voi că eu am viziunea cea mai realistă dar și instrumentele cu care să pun Bucureștiul pe baze solide după ce a fost adus în pragul dezintegrării de către PSD!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Citeşte şi: Nicuşor Dan şi-a lansat Programul pentru Bucureşti, cu care vrea să candideze la Primăria Capitalei