Klaus Iohannis, despre testarea obligatorie a românilor care vin din străinătate: Este posibil, dacă numărul cazurilor creşte

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Cotroceni, că este posibil să se introducă „o formă de control” a stării de sănătate a românilor care se întorc din străinătate. Declaraţia a fost făcută după ce ministrul Sănătăţii a declarat că România ar putea impune testarea la intrarea în ţară a cetăţenilor care vin din state cu indice mai mare de infectare.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 15:24
Klaus Iohannis, despre testarea obligatorie a românilor care vin din străinătate: Este posibil, dacă numărul cazurilor creşte

Preşedintele a declarat că încă nu s-a luat nicio decizie referitoare la testarea românilor care vin din străinătate, însă se ia în calcul să se introducă o formă de control, dacă numărul cazurilor de coronavirus va creşte. 

„Este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sanatatii si la Comitetul National. Este o masura deja introdusa de mai multe tari din UE, acolo unde numarul de infectari e intr-o crestere puternica. Vom analiza cu foarte mare atentie daca pentru Romania este necesar sau nu si in masura in care vom constata o crestere a numarului de cazuri, este posibil sa se introduca o forma de control, dar nu s-a luat o decizie”, a spus Klaus Iohannis. 

Ministrul Sănătăţii a declarat, miercuri, că România ar putea solicita teste pentru depistarea noului coronavirus sau ar putea impune testarea la intrarea în ţară a cetăţenilor care vin din state cu indice mai mare de infectare.

Nelu Tătaru spune că deocamdată această situaţie este discutată la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), urmând a fi făcută o propunere Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi Guvernului.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Sistemul nostru de spitale nu funcţionează. Îmi doresc un Guvern care să fie responsabil, să pună lucrurile în ordine