Klaus Iohannis: Sistemul nostru de spitale nu funcţionează. Îmi doresc un Guvern care să fie responsabil, să pună lucrurile în ordine

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 18:04 // Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2020 09:41 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în timpul conferinţei de presă de la Cotroceni, că își dorește un Guvern responsabil care să aplice o reformă în sistemul de sănătate, pentru că în prezent lucrurile nu funcţionează.  

Klaus Iohannis a declarat că spitalele din România nu sunt bine dotate, nu există există proceduri bine stabilite, iar prevenția este practic inexistentă. Preşedintele spune că toate aceste lucruri trebuie schimbate şi că tocmai de aceea îşi doreşte un Guvern care să fie respondabil şi care să pună lucrurile la punct. 

"Tema spitalelor şi a sănătăţii publice nu e una nouă şi eu am atins tema de multe ori. Am avut discuţii chiar cu persoane din conducerea OMS, am avut semnări de documente chiar aici în Sala Unirii, am avut vizite în spitale. Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine, spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia e ca şi inexistentă, marile măsuri de prevenţie practic au dispărut şi rezultatul e cel pe care îl vedem. Sănătatea publică nu e prea bună", a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Potrivit preşedintelui, "avem prea mulţi români bolnavi şi poate nici nu ştiu".

"Toate aceste lucruri trebuie schimbate. Ele nu se schimbă de azi pe mâine. Ele se schimbă an de an, prin reforma sistemului, de aceea îmi doresc după alegeri un Guvern solid, nu doar timp de 4 ani. Mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică. E o temă extrem de importantă şi sunt foarte hotărât să îi acord toată atenţia", a mai declarat Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis: României i se vor tăia 3 miliarde de euro fonduri UE dacă intră în vigoare rectificarea bugetară

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis reforma sanatate sistem de sănătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
23 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H