Raed Arafat, anunț de ultimă oră, după cea de a doua explozie de la Crevedia. ”Există pericolul să mai fie o a treia explozie”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat la scurt timp după cea de-a doua explozie care a avut loc la depozitul GPL din Crevedia, în urma căreia peste 26 de pompieri au fost răniți, că există pericolul unei a treia explozii.

26 aug. 2023, 22:36
Raed Arafat, anunț de ultimă oră, după cea de a doua explozie de la Crevedia. ”Există pericolul să mai fie o a treia explozie”
Raed Arafat, anunț de ultimă oră, după cea de a doua explozie de la Crevedia.

Raed Arafat, anunț de ultimă oră, după cea de a doua explozie de la Crevedia. Raed Arafat a subliniat că există un risc major de producere a unei noi explozii la o cisternă care este la distanță.

Citește și Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. ”Dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele vor fi transferate imediat în străinătate”

Raed Arafat, anunț de ultimă oră, după cea de a doua explozie de la Crevedia

„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă. S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată. Ca de obicei, a fost greu de controlat populația. Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis. La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația”, a declarat șeful DSU.

Cât despre o eventuală explozie Raed Arafat a afirmat că: „Întotdeauna acest scenariu există. Orice incendiu când ai cisterne în zonă, există. Din cauza asta se răcesc, din cauza asta au fost aduși roboții, ca să poată cu apă să-i răcească. Nu întotdeauna se reușește. Aici, colegii de la pompieri știu”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat că la această oră sunt 26 de pompieri răniți în urma celei de a doua explozii.

”La a doua explozie eram chiar pe stradă și a fost în spatele meu. Au fost 26 de pompieri, până la acest moment. Mai sunt încă 2-3 în cazul cărora vor veni rapoartele de la spitale. Unul singur intubat. După care au fost 7 când au ajuns echipajele SMURD și ale ambulanței, din care 3 intubați la fața locului și alții care au fost duși la spitale, intubați la spitale. Plus, un pacient care a făcut aici infarct și a fost resuscitat inițial de ambulanță și a intrat iar în stop cardiac, din păcate. Infarctul nu a fost cauzat de incendiu, nu a fost pacient ars”, a mai declarat Arafat.

Între timp, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost instituită o celulă de criză la care premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Cătălin Predoiu participă.

Citește și Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 42 sunt răniți. UPDATE: Noi explozii, sunt răniţi şi jurnalişti. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO