Klaus Iohannis, despre traseismul în politică: Falsifică votul popular

În timpul conferinţei de presă de la Cotroceni, Klaus Iohannis a vorbit despre traseismul din politică. Potrivit preşedintelui, traseismul falsifică votul popular. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 14:54
Klaus Iohannis, despre traseismul în politică: Falsifică votul popular

„Un mandat imperativ nu cred că vrea să impună cineva în România. Dacă mă întrebați așa și dacă ajungem să decid ce vom pune într-o nouă Constituție, vom scrie și despre interzicerea traseismului. Dacă facem o comparație între parlamentul care a început mandatul și cel de acum, nu mai este nici o asemănare.

Acest traseism falsifică votul popular. Apar alte partide, dispar majorități, apar majorități. Trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară.”, a spus Klaus Iohannis.

Pe 2 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu traseismul politic şi şi-a exprimat speranţa că PNL va da un exemplu „demn de urmat” în acest domeniu.

„Eu reiterez ce am mai spus. Eu sunt împotriva acestui traseism politic. Ba, mai mult, am avut diferite întâlniri şi cu foşti colegi, colege din PNL şi le-am spus şi lor acest lucru, dar evident cazuri punctuale au apărut şi trebuie să spun încă o dată: eu sunt împotriva traseismului politic şi sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică. (…) Probabil se va ţine cont din ce în ce mai mult (de punctul meu de vedere în privinţa traseismului, n.r.). Cel puţin aceasta ar fi speranţa mea, ca cel mai important partid acum de pe scena politică să dea un exemplu demn de urmat şi în acest domeniu”, a afirmat şeful statului.

Citeşte şi Cristian Tudor Popescu: Cei care pleacă acum de la PSD la PNL sunt nişte scursuri