Klaus Iohannis, detalii despre copilărie. Cum se comporta cu profesorii de la școală când era elev

Ies la iveală detalii mai puțin cunoscute despre copilăria președintelui Klaus Iohannis. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a venit cu detalii mai puțin cunoscute despre anii de școală ai șefului de stat.

01 feb. 2024, 20:20
Klaus Iohannis, detalii despre copilărie. Cum se comporta cu profesorii de la școală când era elev

Daniela Cîmpean a vorbit despre preotul Michael Reger, un preot evanghelic care slujește în fosta abație a ordinului cistercian, un om cunoscut în județul Sibiu, care a fost sportiv de performanță și coleg de clasă cu președintele României Klaus Iohannis.

„Preotul singurei abații cisterciene din România a fost handbalist de divizia „A” și coleg cu președintele Iohannis. Michael Reger este cunoscut în județul Sibiu drept preotul evanghelic care slujește în fosta abație a ordinului cistercian, ridicată în Cârța, începând cu anul 1202. În comuna aflată pe malul stâng al Oltului, cunoscută și sub denumirea de Cârța Săsească, Kierz – în dialectul săsesc, Kerz – în germană și Kerc – în maghiară, majoritatea sătenilor îi spun preotului Reger „Herr Pfarrer”, adică „domnul părinte”.

Citește și Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu delegația FMI: „Măsurile de reformă bugetară îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Vom continua reducerea deficitului”

Puțini știu că în spatele hainelor preoțești se află un fost sportiv de performanță, temut pentru puterea și precizia aruncărilor la poartă, pe care, cu multă ușurință, le făcea cu mâna stângă. Cei aproape 2 metri înălțime și alura sportivă îi confirmă din plin statutul de fost jucător de handbal care, între 1981 și 1987 a evoluat la ”Independența – Carpați Mârșa”, echipă cu care a ajuns în diviza „A”. „În 1983 am luat locul III la „Cupa României” și locul IV în Campionatul Național de Handbal. A fost cel mai bun an al echipei”, își amintește Michael Reger”, a scris Daniela Cîmpean.

Klaus Iohannis, un elev cu adevărat excepțional

Preotul Michael Reger a mărturisit că președintele Iohannis era foarte bun la matematică și fizică. Își corecta adesea profesorii, dar într-un mod elegant.

„Născut în localitatea Roșia, județul Sibiu, fostul jucător de handbal devenit preot, a studiat la Sibiu, unde a fost coleg de clasă cu Klaus Werner Iohannis, cel care, la rândul său, avea să devină profesor, inspector școlar general, primar al Sibiului și președinte al României: „Am fost colegi începând cu clasa a V-a, prima dată la Școala nr. 3, apoi, la Școala nr. 2, dar și la Liceul „Brukenthal”. Klaus era foarte bun la fizică și la matematică. A fost un elev cu adevărat excepțional. Era singurul care ridica mâna la aceste materii și spunea profesorului: „Dacă-mi permiteți, eu am o metodă mai elegantă de rezolvare a problemei.” Și o rezolva în felul său”, a scris Daniela Cîmpean pe pagina de Facebook.

Citește și Anamaria Prodan, dezvăluiri de la negocierile pentru reality-show-ul de la Antena Stars. Cum a dispărut Reghecampf din serial: „A retrogradat!”